0
1
σχόλια
211
λέξεις
ΖΗΝ

Το διάσημο γλυκό στην πιο εύκολη εκδοχή του

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
7 Ιουνίου 2016
Η κερασόπιτα δεν χρειάζεται να είναι δύσκολη για να εντυπωσιάσει το μάτι και τον ουρανίσκο μας. Η ξεσκέπαστη εκδοχή της δεν θέλει ούτε χειροτεχνία με τη ζύμη, ούτε άπειρη υπομονή, αφού μπαίνει στο φούρνο μέσα σε 5 λεπτάκια. Ένα εργαλείο για να βγάλουμε τα κουκούτσια μόνο θέλει. Και καλή παρέα για να τη φάμε μετά.

ΥΛΙΚΑ: 600 γρ. φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσια, 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο, 4 αυγά, 1 φλ. γάλα φρέσκο, ¾ φλιτζ. αλεύρι, ½ φλ. ζάχαρη, ¼ κουτ. γλ. αλάτι, ½ κουτ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου, ½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας ή μια βανίλια σε σκόνη, ½ κουτ. γλ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, λίγη άχνη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε τα κεράσια. Πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και τα τοποθετούμε σε ένα πυρέξ. Μέσα σε μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά με σύρμα ή σπάτουλα. Προσέχουμε να διαλυθούν τυχών σβόλοι από το αλεύρι. Περιχύνουμε το μείγμα πάνω από τα κεράσια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει (περίπου 45 λεπτά). Όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη. Αν δεν έχουμε το ειδικό εργαλείο για να ρίχνουμε ανάλαφρα στρώματα ζάχαρης, ένα σουρωτήρι για τσάι θα μας βοηθήσει.

TIP: Εκτός από σκέτη, σερβίρεται επίσης και με σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια.
 
εμφάνιση σχολίων