Δροσερό, ελαφρύ, παντός καιρού, οικονομικό και κυρίως, έτοιμο την ίδια μέρα
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
6 Μαΐου 2016
ΥΛΙΚΑ: 5 μεγάλα και ζουμερά μανταρίνια (και τις φλούδες τους), 1 1/5 λίτρο λευκό κρασί, 1 ξυλάκι κανέλας, 4-5 καρφάκια γαρύφαλο, 700 γρ. ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε καλά τα μανταρίνια. Τα στύβουμε και κρατάμε το χυμό αλλά τις φλούδες τους. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα όλα τα υλικά μας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά επί 10-12 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Σουρώνουμε και αποθηκεύουμε σε γυάλινο μπουκάλι. Το χειμώνα πίνεται σε θερμοκρασία δωματίου. Το καλοκαίρι το σερβίρουμε κρύο κατευθείαν από το ψυγείο ή προσθέτουμε λίγο πάγο και μια φέτα πορτοκάλι για γαρνίρισμα.
εμφάνιση σχολίων