Εύκολα, γρήγορα, ελαφριά, με χώρο για αυτοσχεδιασμό. Αγαπημένη εναλλακτική για να ξεφορτωθούμε τα πολλά ψωμιά αλλά να χορταίνουμε νόστιμα
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
27 Απριλίου 2015
ΜΠΟΥΡΙΤΟΣ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΕΡΙΔΕΣ: 6 πίτες τορτίγιας, 200 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, 100 γρ. τριμμένο τυρί, 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη, 50 γρ. λευκό κρασί, 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο, 1 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγη καυτερή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε τον κιμά με το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα, την πάπρικα και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν οι χυμοί. Προσθέτουμε τον μαϊντανό όταν σβήσουμε το μάτι, για να μη χαθεί το άρωμα. Μόλις ο κιμάς κρυώσει εντελώς, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και γεμίζουμε τις πίτες μας, διπλώνοντας πρώτα το κάτω μέρος τους και ύστερα τυλίγοντας τα πλάγια ώστε να σχηματιστεί μια τσέπη. Τις τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο και είναι έτοιμες.
ΜΠΟΥΡΙΤΟΣ ΜΕ ΟΜΕΛΕΤΑ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 μεγάλες τορτίγιες, 4 αυγά, 1 μέτρια ντομάτα ψιλοκομμένη, ξεφλουδισμένη και ξεσποριασμένη, 2 κουτ. σουπ. ελιές ψιλοκομμένες, 60 γραμ. τριμμένη φέτα ή ανθότυρο αν θέλουμε πιο απαλή γεύση, 3 κουτ. σουπ. γκούντα ή ένταμ τριμμένο, 1 κουτ. σουπ. γάλα, αλάτι και πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε το λευκό τυρί, τις ελιές, την ντομάτα και το ελαιόλαδο. Σε άλλο σκεύος, χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα. Βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο λαδάκι και μόλις κάψει, φτιάχνουμε την ομελέτα μας. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε στη μέση της τορτίγιας την ομελέτα και από πάνω τα υλικά της γέμισης. Διπλώνουμε σύμφωνα με την πρώτη συνταγή και είναι πανέτοιμα.
ΜΠΟΥΡΙΤΟΣ LIGHT
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 μεγάλες πίτες τορτίγιας, 3 φέτες άπαχο ζαμπόν, 3 φέτες light τυρί για τοστ, 20 πολύ λεπτοκομμένες φέτες αγγουριού, 1/2 κουτάκι light τυρί σε κρέμα, 2 κουτ. σουπ. πατέ ελιάς.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε το τυρί και το ζαμπόν στη μέση. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της πίτας τυρί κρέμα και στη μισή επιφάνεια αλείφουμε πατέ ελιάς. Τοποθετούμε τις λωρίδες του τυριού κατά μήκος της πίτας, ακριβώς στη μέση. Το ίδιο κάνουμε και με το ζαμπόν και κατόπιν με τις φέτες αγγουριού. Διπλώνουμε σε ρολό και τρώμε.
εμφάνιση σχολίων