Κερασένιο γλυκάκι της απάτης, χωρίς ζάχαρη, πολλά λιπαρά ή ψήσιμο
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
2 Μαρτίου 2015
ΥΛΙΚΑ: 1 κουτί μπισκότα Digestive χωρίς ζάχαρη, 1 ζελέ με γεύση κεράσι χωρίς ζάχαρη, 200 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά, 1 κουτάκι τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά, 1 ½ κουτ. σουπ. μαργαρίνη με λίγα λιπαρά, ½ βαζάκι μαρμελάδα κεράσι χωρίς ζάχαρη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τρίβουμε καλά τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζουμε στο ταψάκι του γλυκού. Λιώνουμε το βούτυρο και όσο είναι ζεστό, το ανακατεύουμε με το μπισκότο. Στρώνουμε τη βάση μας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και τη βάζουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά να σταθεροποιηθεί. Στο μεταξύ φτιάχνουμε μέσα σε μεγάλο μπολ το ζελέ, σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν πάνω στο κουτί. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το τυρί και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές και ροζ. Το ρίχνουμε πάνω στη βάση και το τοποθετούμε στο ψυγείο. Μόλις πήξει, απλώνουμε τη μαρμελάδα και σερβίρουμε. Καλύτερα να το αφήσουμε όμως τουλάχιστον μισή ημέρα στο ψυγείο, ώστε να πάρει λίγη υγρασία από την κρέμα και η βάση του μπισκότου.
εμφάνιση σχολίων