Ίσως. Ή τουλάχιστον αυτό κάνει το βασικό συστατικό του φυτού από το οποίο προέρχεται. Τι σημαίνει αυτό;
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
28 Μαρτίου 2015
Η αγαυίνη, όπως ονομάζεται, θα μπορούσε να βοηθήσει όσους υποφέρουν από διαβήτη αφού περνά από τον οργανισμό χωρίς να χωνεύεται κι έτσι δεν ανεβάζει τα επίπεδα το σακχάρου στο αίμα. Παράλληλα είναι και ευεργετική για το αδυνάτισμα, διότι αυξάνει τα επίπεδα του πεπτιδίου GLP-1, που κάνει το στομάχι να αδειάζει πιο αργά, καθυστερώντας έτσι το αίσθημα της πείνας.
Οι ερευνητές τονίζουν ότι δεν πρέπει να μπερδεύουμε την αγαύη με το σιρόπι και το νέκταρ αγαύης. Τα προϊόντα αυτά, αν και είναι καλύτερα από τη ζάχαρη, αναλύονται διαφορετικά από τον οργανισμό.
Αν και η τεκίλα φτιάχνεται από την αγαύη, μετά τις διάφορες ζυμώσεις και επεξεργασίες, η ζάχαρη από αγαύη δεν ανιχνεύεται πλέον στη σύστασή της. Παρ' όλα αυτά η έρευνα αποκαλύπτει ένα μυστικό της φύσης που δυνητικά μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που γλυκαίνουμε τον ουρανίσκο μας με έναν πολύ πιο ωφέλιμο τρόπο -και να βελτιώσει και τη σύσταση της τεκίλας ώστε να αδυνατίζει ίσως;
εμφάνιση σχολίων