Εύκολες και έξυπνες ιδέες για τα Χριστούγεννα
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
20 Δεκεμβρίου 2014
ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ-ΚΑΝΕΛΑ-ΓΑΡΙΦΑΛΟ: 1 πορτοκάλι σε φέτες, 3 ξυλάκια κανέλας, 1/2 κουταλιά τριμμένη κανέλα, μισό κουταλάκι καρφάκια γαρίφαλου.
ΛΕΜΟΝΙ-ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ-ΒΑΝΙΛΙΑ: 3 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο, 2 λεμόνια σε φέτες, 1 κουτ. σουπ. εκχύλισμα βανίλιας.
ΛΑΪΜ-ΘΥΜΑΡΙ-ΜΕΝΤΑ-ΒΑΝΙΛΙΑ: 4 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι, 3 λάιμ σε φέτες, 1 κουτ. σουπ. εκχύλισμα βανίλιας, 7-8 φυλλαράκια μέντας.
ΑΜΥΓΔΑΛΟ-ΤΖΙΝΤΖΕΡ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: 1 πορτοκάλι σε φέτες, 1 κουτ. σουπ. τριμμένο τζίντζερ, 1/2 κουτ. σουπ. εκχύλισμα αμυγδάλου.
2. ΜΠΟΛΑΚΙΑ ΑΠΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ: Για να σερβίρουμε τα γλυκά ή τη φρουτοσαλάτα μας. Και πλένουμε λιγότερα πιάτα. Και κερδίζουμε σε νοστιμιά. Και το σερβίρισμα είναι σούπερ.
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 ΜΠΟΛΑΚΙΑ: 6 μικρά μπαλόνια, 100 γρ. μαύρη σοκολάτα, ένα κατσαρολάκι λίγο μεγαλύτερο από τα μπαλόνια μας όταν είναι φουσκωμένα, αντικολλητικό χαρτί, λίγο λάδι, ένα κουτάλι, μια καρφίτσα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Φουσκώνουμε τα μπαλόνια και τα λαδώνουμε ελαφρώς. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία (περίπου στους 30 βαθμούς) και βάζουμε μια κουταλιά σοκολάτα για κάθε μπολάκι στη λαδόκολλα. Βουτάμε τα μπαλόνια μέχρι το ύψος που να σχηματίζεται ένα σοκολατένιο μπολ. Τα ακουμπάμε όρθια πάνω στη λαδόκολλα και τα πιέζουμε λίγο να σταθούν. Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 15 λεπτά. Τα βγάζουμε και σκάμε τα μπαλόνια με την καρφίτσα. Αφαιρούμε τα μπαλόνια και γεμίζουμε τα μπολ με παγωτό ή φρουτοσαλάτα.
3. ΧΙΟΝΟΜΠΑΛΕΣ ΓΙΑ ΔΩΡΟ: Διακοσμητικές γυάλες με χιόνι από γκλίτερ, που τις κουνάμε με λύσσα μέχρι να γίνει μέσα τους χιονοθύελλα.
ΥΛΙΚΑ: Ένα βάζο με βιδωτό καπάκι, εμφιαλωμένο νερό, υγρή γλυκερίνη (στα φαρμακεία ή σε καταστήματα με υλικά ζαχαροπλαστικής ή κατασκευής κεριών), γκλίτερ, αδιάβροχη κόλλα, πλαστικές φιγούρες (τις βρίσκουμε σε καταστήματα παιχνιδιών ή με είδη για μακέτες), στολίδια της αρεσκείας μας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τοποθετούμε τη φιγούρα ή το στολίδι στο μέσα μέρος του καπακιού. Μόλις βρούμε τη θέση που μας ικανοποιεί, το κολλάμε. Αφήνουμε να στεγνώσει για 24 ώρες. Γεμίζουμε το βάζο μέχρι επάνω με το νερό. Προσθέτουμε 10 σταγόνες γλυκερίνης και όσο γκλίτερ θέλουμε, ανάλογα με το μέγεθος του βάζου μας. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Κλείνουμε το βάζο καλά, γυρνάμε ανάποδα και το στολίδι μας είναι έτοιμο.
4. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΑΡΩΜΑΤΙΚΟ: Εύκολος, γρήγορος και οικονομικός τρόπος για να μοσχοβολήσει το σπίτι Χριστούγεννα. Κατασκευάζεται στο πι και φι και αποτελείται από συστατικά που βρίσκονται σε κάθε κουζίνα. Όσο το κατσαρολάκι μας είναι στη φωτιά, το σπίτι δεν θα πάψει να μοσχομυρίζει.
ΥΛΙΚΑ: 1 ολόκληρο πορτοκάλι, 2-3 ξυλάκια κανέλας, 1 κουτ. σούπας ολόκληρα γαρίφαλα, 1/2 κουτ. σούπας μοσχοκάρυδο και αν θέλετε επίσης 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε το πορτοκάλι σε πολύ χοντρές ροδέλες. Το βάζουμε μαζί με τα υπόλοιπα υλικά μέσα σε κατσαρολάκι. Προσθέτουμε νερό, ίσα-ίσα να τα σκεπάζει. Έχουμε το νου μας να προσθέτουμε νερό όταν χρειάζεται. Τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά. Όσο βράζει, το άρωμα διαχέεται. Καλά Χριστούγεννα και μοσχομυριστά, φίλοι μας.
5. ΠΟΤΗΡΙΑ BOYTHΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΓΚΛΙΤΕΡ: Για να μην είναι ίδια όλα τα ποτήρια του πάρτι και τα μπερδεύουν οι καλεσμένοι μας. Χρειαζόμαστε γκλίτερ σε διάφορα χρώματα και λίγα πράγματα από το χρωματοπωλείο.
ΥΛΙΚΑ: Κολονάτα ποτήρια, χαρτοταινία, διάφανη κόλλα, διαφανές ακρυλικό σπρέι, πινέλο, γκλίτερ σε διάφορα χρώματα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Καλύπτουμε με χαρτοταινία το πάνω μισό μέρος της βάσης του ποτηριού. Περνάμε με το πινέλο την κόλλα στο ακάλυπτο μέρος της βάσης. Πασπαλίζουμε με άφθονο γκλίτερ. Περιμένουμε 1-2 ώρες να στεγνώσει. Αν χρειάζεται, επαναλαμβάνουμε. Σε χώρο που αερίζεται καλά, όταν στεγνώσει εντελώς και η τελευταία στρώση, ψεκάζουμε με το ακρυλικό σπρέι. Αφήνουμε μία μέρα να στεγνώσει, αφαιρούμε τη χαρτοταινία και τα ποτήρια μας είναι έτοιμα. ΤΙP: Τα παλιά μας γυάλινα βάζα ή οι αρχαίες μπάλες του δέντρου μπορούν να στολιστούν με τον ίδιο τρόπο.
εμφάνιση σχολίων