0
1
σχόλια
390
λέξεις
ΖΗΝ

Στο πρώτο επεισόδιο γράφουμε για την εποχή-με-τον-bartender-στη-θέση-του-dj και δίνουμε μια απλή συνταγή για κοκτέιλ με ρούμι και ευλογημένο πεύκο

ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
18 Οκτωβρίου 2014
«Ξεκίνησα να δουλεύω βράδυ, όταν το να είσαι dj είχε μεγάλη αίγλη ακόμα και υπεραξία, την οποία εισέπραξα σε τηλέφωνα από διάφορες θαυμάστριες, κοινωνική αποδοχή και καλλιτεχνικό αέρα στα μαλλιά και τα μυαλά μου. Τότες ψάχναμε στα καταγώγια για το singlaki που θα ήταν μοναδικό και τη μουσική δεν τη μετρούσαν με gigabites. O dj ήταν η ντίβα του μαγαζιού, σε αντίθεση με τον ξεχασμένο στη γωνία τυπάκο που έβαζε ποτά και το μόνο προσόν που θα μπορούσε να πουλήσει ήταν να έχει σιλικονάτο στήθος.

Σήμερα διανύουμε τις μέρες που ο ξεχασμένος τυπάκος ονομάζεται mixologist, liquid chef, cocktailian, έχει τίτλους τιμής και ξέρει να αρωματίζει, να αποστάζει, να αποδομεί και να δημιουργεί από ένα απλό gin & tonic μέχρι ένα daiquiri πεύκο, έχει κλέψει τη δόξα και κατουράει κάθε dj, όπου στα πολύ σοβαρά cocktail bars ούτε καν υπάρχει.

Όταν με κάλεσαν ως bartender πλέον από το αγαπητό DOC TV, όπου οι δισκοθέτες/παραγωγοί κυριαρχούν, να γράψω κάτι από τη μέσα μεριά της μπάρας, ήταν τουλάχιστον ύποπτο. Φαντάστηκα πως θα ήθελαν να με βασανίσουν και θα με έβαζαν να ανακατεύω red bull με παλαιωμένα ρούμια ακούγοντας πειραματική ηλεκτρονική τζαζ μέχρι να παραδεχτώ πως έχουν τη μεγαλύτερη καλλιτεχνική αξία ή κάτι τέτοιο. Ευτυχώς μέχρι στιγμής αυτό δεν έχει γίνει.

Έχοντας νιώσει την έκσταση ανθρώπων να χορεύουν κάτω από τον δικό σου ρυθμό, αλλά και το χαμόγελο των ανθρώπων που θα ευχαριστήσεις με κάποια γεύση, θα ήθελα να τονίσω την αλληλεξάρτηση μεταξύ bartenders και djs. Η ματαιοδοξία του εφήμερου θα φύγει, η υπερειδίκευση θα κρατήσει τους υπερεξειδικευμένους οπαδούς της, αλλά η απλότητα και η ζεστασιά θα μας κερδίζει πάντα. Ας αφεθούμε λοιπόν να μας ταξιδέψουν οι όμορφες μουσικές και οι όμορφες γεύσεις και ας απολαύσουμε τη μαγεία και τη φιλοξενία που γεννιέται από τη σύμπραξη δύο από τα αρχαιότερα επαγγέλματα στον κόσμο, του μουσικού και του οινοχόου. 
YΓ. Ε, να, και η συνταγή για Daiquiri Πεύκο.
DAIQUIRI ΠΕΥΚΟ
50 ml Havana Blanco Rum
25 ml φρέσκος χυμός lime
20 ml σιρόπι πεύκο monin
10 ml σιρόπι ζάχαρης

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε shaker, χτυπάμε δυνατά και διπλοσουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι coupe. Αρωματίζουμε με φλούδα λεμονιού και γαρνίρουμε με πευκοβελόνες -προαιρετικά.


*Τη στήλη ονομάσαμε με τον τίτλο της αυτοβιογραφικής ταινίας του Τσαρλς Μπουκόφσκι Barfly, βασισμένη σε δικό του σενάριο, σκηνοθεσία του Barbet Schroedeρ και παραγωγή του Francis Ford Coppola.
 
εμφάνιση σχολίων