Μια νέα υπηρεσία μάς επιτρέπει να μοιραστούμε την κουζίνα και το τραπέζι μας με τους μοντέρνους ταξιδιώτες
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
4 Ιουνίου 2013
Το EatWith είναι ένα project που φιλοδοξεί να γίνει παγκόσμιο. Για την ώρα λειτουργεί μόνο σε Νέα Υόρκη, Ισραήλ και Ισπανία. Ο καθένας μπορεί να γίνει μάγειρας ή πελάτης. Υπό αυτή την έννοια, το EatWith θα μπορούσε να αλλάξει την επιχείρηση τροφίμων, όπως το Airbnb αλλάζει τον κόσμο των ξενοδοχείων, προσφέροντας όχι μόνο οικονομικότερη στέγη και ξενάγηση «εκ των έσω», αλλά συμβάλλοντας επίσης στην ομότιμη σύνδεση της peer to peer οικονομίας.
Τα σπιτικά εστιατόρια του EatWith διαφημίζουν τα γεύματά τους για 30-50 δολάρια. Αν και αυτό δε φαίνεται ιδιαίτερα φθηνό σε όποιον ταξιδεύει με μικρό προϋπολογισμό, στην πραγματικότητα δεν είναι ακριβό σε σχέση με εστιατόρια που προσφέρουν το ίδιο μενού. Επιπλέον, η τοποθεσία και μόνο μπορεί να είναι εμπειρία ζωής: άλλη αίσθηση το να τρώει κανείς σπιτική paella φτιαγμένη σε σχάρα σε μια πίσω αυλή του Τολέδο ή ένα γεύμα εννέα πιάτων σε ένα οικογενειακό αγρόκτημα έξω από τη Φλωρεντία. Οι περισσότεροι από τους οικοδεσπότες στο EatWith έχουν πάθος για το μαγείρεμα και θέλουν να αναδείξουν τις μαγειρικές τους ικανότητες και να συνδεθούν με ανθρώπους από όλο τον κόσμο. Και αυτό είναι ακριβώς ό,τι η ιστοσελίδα θέλει να προσφέρει: ένα δίκτυο ανθρώπων που «μοιράζονται τα αγαπημένα τους πιάτα και μοναδικές πολιτιστικές ιδέες».
Το πολιτισμικό αυτό project είναι γλυκό και φιλόδοξο, όμως για τους λιγότερο κοινωνικούς, που μάλλον νιώθουν αμήχανα στην προοπτική να κοινωνικοποιούνται με ξένους την ώρα που τρώνε, ίσως να μην είναι και το ιδανικότερο. Αν μπορούσε κάπως να λυθεί και αυτό, με έναν τρόπο παρόμοιο με το Airbnb -το οποίο προσφέρει, εκτός από δωμάτια, και την επιλογή ολόκληρου σπιτιού που δεν το μοιράζεται ο ενοικιαστής με κανέναν- μπορεί να ανθίσει σε ολόκληρο τον κόσμο.
εμφάνιση σχολίων