0
1
σχόλια
633
λέξεις
ΖΗΝ

Δοκιμάσαμε και προτείνουμε 3 από τις πιο χαλαρές και εύκολες συνταγές του βρετανού σεφ

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
2 Απριλίου 2013
Ο Τζέιμι Ο. μας είναι απίστευτα συμπαθής, διότι μαγειρεύει με τόσο χαλαρό στυλ που νιώθουμε πως είναι ο κολλητός μας και βουτάμε δαχτυλάκια στην κουζίνα του. Επίσης μας αρέσει που οι συνταγές του πάντα έχουν κάτι διαφορετικό, υλικά καλής ποιότητας και μεγάλη ποικιλία αρωματικών. Βρήκαμε άπειρες συνταγές του τις οποίες θα μπορούσαμε άνετα να τρώμε κάθε μέρα και να μην τις βαριόμαστε ποτέ. Τελικά καταλήξαμε, και οι τρεις «φιναλίστ» (τουλάχιστον γι’ αυτήν την εβδομάδα) είναι αυτές εδώ:

ΤΟ ΜΠΕΡΓΚΕΡ ΤΟΥ ΕΛΒΙΣ
YΛΙΚΑ: 1 μικρή πιπεριά τσίλι, 1/4 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 κλωναράκι φρέσκο εστραγκόν ψιλοκομμένο, 1 μεγάλο αυγό, 1 χούφτα ψίχουλα, 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα Dijon, 1 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα, λίγο μοσχοκάρυδο, 400 γραμμ. μοσχαρίσιο κιμά, λίγο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, 4 ντοματίνια, μερικά φύλλα λάχανο, 1 αγγούρι, 4 ψωμάκια τζιαπάτα, 4 μεγάλα αγγουράκια τουρσί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αλέθουμε το κόκκινο τσίλι σε γουδί και το ανακατεύουμε μαζί με το κρεμμύδι, το εστραγκόν, το αυγό, τα ψίχουλα του ψωμιού, τη μουστάρδα, την παρμεζάνα, το μοσχοκάρυδο και τον κιμά. Φτιάχνουμε 4 μπιφτέκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Πριν τα ψήσουμε, αλατοπιπερώνουμε καλά. Αλείφουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι και ψήνουμε για 10 λεπτά, γυρνώντας τα και από τις 2 μεριές μέχρι να γίνουν ζουμερά και λίγο ροζ. Κόβουμε τα ψωμάκια στη μέση και τα ψήνουμε ελαφρώς σε τοστιέρα ή γκριλ. Βάζουμε το μπιφτέκι ανάμεσα. Γαρνίρουμε με λίγο εστραγκόν και σερβίρουμε μαζί με τα λαχανικά (ντομάτα, αγγούρι, λάχανο), προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και από ένα αγγουράκι τουρσί σε κάθε πιάτο.


ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΡΟΚΑ ΚΑΙ ΓΑΡΙΔΕΣ
ΥΛΙΚΑ: 1 πακέτο σπαγγέτι, θαλασσινό αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες, 1 πιπερίτσα τσίλι ψιλοκομμένη, 400 γραμμ. καθαρισμένες γαρίδες, 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί, 6 λιαστές ντομάτες λιωμένες στο μπλέντερ, χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι, 2 χούφτες ρόκα κομμένη σε χοντρά κομμάτια, λίγο ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε το σκόρδο και τσίλι. Όταν το σκόρδο αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε τις γαρίδες και σοτάρουμε για ένα λεπτό. Προσθέτουμε το λευκό κρασί και τον πουρέ ντομάτας και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά. Όταν τα ζυμαρικά ετοιμαστούν, το στραγγίζουμε, αλλά κρατάμε λίγο από το νερό του μαγειρέματος. Βάζουμε τα μακαρόνια μέσα στη σάλτσα, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τη μισή ψιλοκομμένη ρόκα και λίγο από το νερό του μαγειρέματος, αν θέλουμε να αραιώσουμε λίγο τη σάλτσα. Μοιράζουμε σε 4 πιάτα και πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και τα υπόλοιπα φύλλα ρόκας.


ΣΟΥΠΑ «ΑΦΘΟΝΙΑ» ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΛΑΔΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΔΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ: 1 ματσάκι φρέσκο ​​βασιλικό, θαλασσινό αλάτι, 5/6 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΥΠΑ: 3-4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο, 2 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες και κομμένες, 2 κιλά πολύ ώριμες ντομάτες, καλής ποιότητας κόκκινο ξίδι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Για να φτιάξουμε το λάδι βασιλικού, βάζουμε μερικά από τα φύλλα βασιλικού σε ένα μπολ με κρύο νερό για να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα, και στη συνέχεια τοποθετούμε τα υπόλοιπα μέσα σε γουδί. Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι και πολτοποιούμε μέχρι να γίνει πράσινη πάστα. Τη μεταφέρουμε σε μια κανάτα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, ανακατεύοντας καλά. Για να φτιάξουμε τη σούπα, βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στο μεγαλύτερο τηγάνι μας και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού μαζί με το σκόρδο. Τηγανίζουμε για περίπου ένα λεπτό και προσθέτουμε όλες τις ντομάτες και 3/4 φλιτζάνι νερό. Ανακατεύουμε, και αφήνουμε να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 5 λεπτά. Αν οι ντομάτες μας είναι ώριμες, θα είναι φυσικά γλυκές και μαλακές και δε θα χρειαστούν περισσότερο μαγείρεμα. Κατεβάζουμε τη σούπα από τη φωτιά, προσθέτουμε το ξίδι και πολτοποιούμε καλά με μπλέντερ χειρός, μέχρι να έχουμε την πυκνότητα που μας αρέσει. Σερβίρουμε με μια κουταλιά λάδι βασιλικού σε κάθε πιάτο. Είναι πεντανόστιμη και ζεστή αλλά και κρύα, κατευθείαν από το ψυγείο.


Διαβάστε επίσης:
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Τραγανές μπρουσκέτες
ΣΥΝΤΑΓΕΣ: Με μπύρα


εμφάνιση σχολίων