Βρήκαμε 2 συνταγές για το τέλειο πιάτο: ψευτο-τηγανητό κοτόπουλο α λα Όπρα και μαμαδίστικες πατάτες σαν τηγανητές
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
21 Ιανουαρίου 2020
Κοτόπουλο α λα Oprah
ΥΛΙΚΑ: 6 μπουτάκια κοτόπουλου (μόνο το κάτω μέρος, χωρίς πέτσα), 3 στήθη κοτόπουλου κομμένα στη μέση, 3 ½ κούπες νερό παγωμένο, 1 κούπα γιαούρτι στραγγιστό, λίγο ελαιόλαδο.
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΑΡΙΣΜΑ: 1 κούπα τριμμένη φρυγανιά, 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις, λίγο μαύρο πιπέρι, λίγο σκόρδο σε σκόνη, από 1/2 κουταλάκι βασιλικό αποξηραμένο, θυμάρι και ρίγανη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τοποθετούμε τα κομμάτια κοτόπουλου μέσα σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο με το παγωμένο νερό. Σε ένα μικρότερο μπολ βάζουμε το γιαούρτι. Στο ταψί τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε όλα τα υλικά για το πανάρισμα μέσα σε μία σακούλα που κλείνει καλά και ανακινούμε. Παίρνουμε δύο από τα κομμάτια του κοτόπουλου και τα περνάμε από το μπολ με το γιαούρτι. Ύστερα τα βάζουμε μέσα στη σακούλα και ανακινούμε μέχρι να καλυφθούν πλήρως. Τα τοποθετούμε στην κόλλα ψησίματος και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα κομμάτια. Όταν τοποθετηθούν όλα στο ταψί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για μία ώρα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς. Κατά καιρούς τα γυρνάμε για να ψηθούν καλά και να γίνουν τραγανά από όλες τις μεριές.
Μαμαδίστικες πατάτες σαν τηγανητές
ΥΛΙΚΑ: 4 μεγάλες πατάτες, λίγο ελαιόλαδο, ρίγανη και αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε τις πατάτες πολύ λεπτές. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Βάζουμε μέσα όλες τις πατάτες και ρίχνουμε από πάνω λίγο ελαιόλαδο. Τις τρίβουμε με τα χέρια ώστε να πάει παντού και όλες οι πατάτες να είναι ελαφρώς καλυμμένες. Τις απλώνουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Μόλις βγουν από το φούρνο, πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη.
Οι παραπάνω συνταγές φτάνουν ακόμα πιο ευχάριστα στο στομάχι μαζί με σαλάτα. Αλήθεια!
εμφάνιση σχολίων