Δροσερή γρανίτα με φρουτάκια και smoothie 2 σε 1. Για τον καύσωνα
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
12 Ιουλίου 2012
ΥΛΙΚΑ
1.300 γραμμάρια φρούτα (φράουλες, μούρα, βατόμουρα ή φρούτα του δάσους)
1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι μέλι
1 κουτ. σούπας ρούμι (για να μη γίνει σαν πέτρα)
1/4 φλιτζανιού φυσικό χυμό λεμόνι
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: Βάζουμε το μέλι και το νερό σε κατσαρολάκι. Σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να γίνει σιρόπι. Το αφήνουμε να κρυώσει.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρούτα από τα κοτσάνια. Τα βάζουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν πουρές.
Ανακατεύουμε καλά τον πουρέ φρούτων, το χυμό λεμόνι, το ρούμι και το σιρόπι. Βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα.
Το τοποθετούμε στην κατάψυξη και ανακατεύουμε ανά μία ώρα για περίπου 8 φορές.
Αν η κατάψυξή μας είναι πολύ δυνατή, επειδή τα φρούτα έχουν την ιδιότητα να κρυσταλλώνουν, πριν σερβίρουμε, το αφήνουμε εκτός ψυγείου για 5 λεπτά.
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ DOUBLEFACE!: Για να φτιάξουμε smoothie με τη γρανίτα μας, αρκεί να ανακατέψουμε ένα φλιτζάνι σορμπέ, ένα φλιτζάνι χυμό φρούτου (ακόμα και λεμονάδα) και μπόλικο τριμμένο πάγο.
Αν αναρωτιέστε πού θα βρείτε τα φρούτα, στα ψυγεία των μεγάλων σούπερ-μάρκετ υπάρχουν όλο το χρόνο.
Α, και μην ξεχάσετε να πάρετε αυτά τα έξτρα παχουλά καλαμάκια, διότι αλλιώς θα ρουφάτε τζάμπα.
Καλό καύσωνα!
εμφάνιση σχολίων