Ο ιδανικός τρόπος για διπλοτηγανισμένες πατάτες έρχεται από το Βέλγιο
Οι πατάτες τηγανίζονται 2 φορές. Την πρώτη φορά τηγανίζονται για να γίνουν μαλακές, τη δεύτερη μπορεί να τηγανιστούν ακόμα και ώρες μετά, για να αποκτήσουν αυτό το υπέροχο χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανές.DOCTV.GR UNSPLASH
12 Ιουνίου 2023
ΥΛΙΚΑ:
• 3-4 φλ. λάδι για τηγάνισμα
• 1 κιλό πατάτες και αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόψτε τις πατάτες σε στικς. Στεγνώστε τις με μια καθαρή πετσέτα. Χωρίστε τις σε κούπες. Μην τηγανίζετε πάνω από μια κούπα τη φορά. Ρίξτε αρκετό λάδι για τηγάνισμα στο τηγάνι. Αφήστε το να κάψει, αρχίστε να τηγανίζετε κάθε κούπα με πατάτες για 4-5 λεπτά. Θέλετε μόνο να μαλακώσουν. Όταν θελήσετε να σερβίρετε τις πατάτες, ζεστάνετε και πάλι το λάδι. Τηγανίστε και πάλι τις πατάτες σας όπως την πρώτη φορά, για 1-2 λεπτά. Βγάλτε τις σε πιάτο στο οποίο έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το πολύ λάδι. Μην σκεπάζετε τις πατάτες για να παραμείνουν ζεστές, θα μαλακώσουν πολύ.
Διαβάστε επίσης:
4 συνταγές με λίγες θερμίδες
Εύκολο στρούντελ μήλου με φύλλο κρούστας
ΣΥΝΤΑΓH: Κέικ σαν τσιζκέικ
εμφάνιση σχολίων