Τηγανίτες με μήλο, εύκολες και γρήγορες
ΥΛΙΚΑ: 1½ φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 πρέζα/ες αλάτι, 1/2 φλ. Ζάχαρη, 1 κ.γ. κανέλα, 1 αυγό, 1 φλ. Γάλα, 2 μεγάλα ή 3 μικρά μήλα καθαρισμένα και τριμμένα σε χοντρό τρίφτη, 1 κ.γ. βούτυρο, Για το γαρνίρισμα, 2 κ.σ. βούτυρο, 3 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο, Φρέσκα φρούτα DOCTV.GR | UNSPLASH
23 Νοεμβρίου 2022
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πρώτα κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι με την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και κάνουμε λακκούβα στο κέντρο. Χτυπάμε το αυγό με το γάλα, τα ρίχνουμε μέσα και ανακατεύουμε με σπάτουλα. Τέλος βάζουμε και τα τριμμένα μήλα. Αν το μήλο κατεβάσει πολύ υγρό, προσθέτουμε 1 κ.σ. αλεύρι, να χυλώσει. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε κουταλιές μείγματος. Ροδίζουμε κάθε τηγανίτα 1΄ από κάθε πλευρά. Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το μέλι, να αραιώσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.Περιχύνουμε τις τηγανίτες μήλου. Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα.
Διαβάστε επίσης:
Χριστουγεννιάτικος κορμός σε 2 εκδοχές
4 σπιτικά λικέρ
Κολοκυθόσουπα βελουτέ
εμφάνιση σχολίων