Μια εύκολη, γρήγορη και αγαπημένη συνταγή με χαμηλό κόστος
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΕΡΙΔΕΣ: 2 μερίδες, 160 g Spaghetti No5, 80 g Μπέικον, 2 Κρόκοι Αβγού, 60 g Τυρί PecorinoDOCTV.GR| UNSPLASH
28 Οκτωβρίου 2021
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Μαγειρεύουμε τα spaghetti σε μία μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Παράλληλα, κόβουμε το μπέικον σε λωρίδες και το τοποθετούμε σε ένα μεγάλο τηγάνι. Σοτάρουμε ελαφρώς το μπέικον χωρίς την προσθήκη λαδιού. Παράλληλα αναμειγνύουμε τους κρόκους αβγών με το Pecorino και δύο κουταλιές της σούπας από το νερό στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε φρεσκοαλεσμένο μαύρο πιπέρι. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι με το μπέικον. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους αβγού. Ολοκληρώνουμε προσθέτοντας μία κουταλιά της σούπας από το νερό που έβραζαν τα ζυμαρικά για ένα πιο κρεμώδες αποτέλεσμα. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό και σερβίρουμε τα ζυμαρικά με τη σάλτσα carbonara. Πασπαλίζουμε το πιάτο με Pecorino και μαύρο πιπέρι. Σερβίρουμε το πιάτο ζεστό.
εμφάνιση σχολίων