Δροσερή κρέμα κακάο, με λίγα υλικά και ελάχιστα λιπαρά
Αν θέλουμε ελαφρύ και δροσερό σοκολατένιο γλυκάκι, χωρίς πολλά υλικά ή διατροφικές τύψεις, η παρακάτω συνταγή είναι αυτό που χρειαζόμαστε.ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ | PEXELS
2 Απριλίου 2021
ΥΛΙΚΑ: 1 λίτρο φρέσκο γάλα με λίγα λιπαρά, 100 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. κορν φλάουρ, 30 γρ. κακάο, 130 γρ. νερό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη σε κατσαρόλα και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Σε μπολ τοποθετούμε την υπόλοιπη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ και το νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά, με σύρμα, μέχρι να μην έχει σβόλους το μείγμα. Όταν το γάλα πάρει βράση, αδειάζουμε το μίγμα του μπολ στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με σύρμα συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα (θα τη δούμε να κοχλάζει) και αποσύρουμε από τη φωτιά. Γεμίζουμε με την κρέμα 5-6 μπολάκια, καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Το γλυκό μας είναι έτοιμο.
Διαβάστε επίσης:
ΣΥΝΤΑΓΗ: Light γλυκό με φράουλες
ΑΦΙΕΡΩΜΑ: 7 Συνταγές light
Φραουλομιλφέιγ!
εμφάνιση σχολίων