Ένα εύκολο γιορτινό γλυκό από τις Κυκλάδες
Τα μπουσέ Σαντορίνης είναι γλυκά σαν μικρά τρουφάκια που φτιάχνουν παραδοσιακά στο νησί των Κυκλάδων στις γιορτές. Η συνταγή είναι πανεύκολη και έχουμε περίπου 40 γλυκάκια σε 20 λεπτά.DOCTV.GR | ΦΩΤΟ: PEXELS
14 Δεκεμβρίου 2021
ΥΛΙΚΑ: ½ κιλό αμυγδαλόψυχα (καβουρδισμένη και τριμμένη), ½ κιλό μπισκότα πτι-μπερ τριμμένα ή φρυγανιά τριμμένη, 1½ φλ. ζάχαρη, 100 ml ανθόνερο, 3 κ.σ κοφτές κακάο, ζάχαρη για το τελείωμα, καραμελόχαρτα για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ψήνουμε τα αμύγδαλα με τη φλούδα ή χωρίς για λίγα λεπτά, περίπου 10′ στους 200°C. Αφού κρυώσουν τελείως τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά υλικά. Αμύγδαλο, ζάχαρη, κακάο και τριμμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και προσθέτουμε λίγο λίγο το ανθόνερο ζυμώνοντας με τα χέρια το μείγμα μέχρι να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται σε τρουφάκια. Τα πλάθουμε σε μικρές στρογγυλές μπουκιές. Βουτάμε τα μπουσέ σε κρυσταλλική ζάχαρη και τα ακουμπάμε σε καραμελόχαρτα. Διατηρούνται εκτός ψυγείου για πολλές ημέρες.