Σε 120 «ελληνορθόδοξους ιθαγενείς» οι υποτροφίες για εκμάθηση αγγλικών που «διαφημίζει» το Πανεπιστήμιο Αθηνών
Μπορεί το σύνταγμα της Ελλάδας να κατοχυρώνει την ανεξιθρησκεία και η εκπαίδευση να υποτίθεται πως ρίχνει τα τείχη ανάμεσα στους ανθρώπους αντί να τα υψώνει, όμως το Ίδρυμα Μιχαήλ Λάσκαρη μάλλον έχει άλλη άποψη. Έτσι, δίνει μεν υποτροφίες για εκμάθηση αγγλικών, όχι βάσει κοινωνικο-οικονομικών κριτηρίων ή ακαδημαϊκών επιδόσεων, αλλά σύμφωνα με το θρησκευτικό δόγμα και την καταγωγή των υποψηφίων.ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ | ΦΩΤΟ: WIKI COMMONS
5 Φεβρουαρίου 2020
Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν Ελληνική καταγωγή, να είναι Χριστιανοί Ελληνο-Ορθόδοξοι και να μην ανήκουν σε καμία άλλη θρησκεία
Συγκεκριμένα οι προϋποθέσεις λένε πως «Οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν Ελληνική καταγωγή, να είναι Χριστιανοί Ελληνο-Ορθόδοξοι και να μην ανήκουν σε καμία άλλη θρησκεία». Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος, οι αιτήσεις στέλνονται στις ΗΠΑ, όπου βρίσκεται η έδρα του. Εκεί εξετάζονται οι αιτήσεις από την επιτροπή αξιολόγησης, η οποία δίνει προτεραιότητα σε άτομα με σχετικά μειωμένη οικονομική δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα Αγγλικής, ενώ λαμβάνονται υπόψη η ηλικία και η οικογενειακή κατάσταση του εκάστοτε υποψηφίου.Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι πρέπει:
– Να είναι τουλάχιστον 12 ετών (χωρίς ανώτατο όριο ηλικίας)
– Να έχουν τουλάχιστον ένα γονέα ή πρόγονο στις προηγούμενες τρεις γενιές που να ήταν Έλληνας.
– Να είναι Ελληνο-ορθόδοξοι και να μην ανήκουν σε κανένα άλλο θρήσκευμα.
– Να έχουν κατοικήσει στην Ελλάδα, Κύπρο ή Κωνσταντινούπολη για τουλάχιστον 6 μήνες πριν από την υποβολή αίτησης για υποτροφία.
– Να είναι πρόθυμοι να σπουδάσουν σε ένα από τα δύο συμβεβλημένα εκπαιδευτήρια, δηλαδή στη Σχολή Αγγλικών Εστία Νέας Σμύρνης ή στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών Dessy Topouzides στη Βούλα.
Το μη κερδοσκοπικό Ίδρυμα Υποτροφιών Μιχαήλ Λάσκαρη λειτουργεί στην Αθήνα από το 1999 και η σελίδα του αναφέρει πως «σήμερα χορηγεί τις περισσότερες υποτροφίες στην Ελλάδα για την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας». Μιας γλώσσας παγκόσμιας, που υποτίθεται πως ενώνει τους ανθρώπους, είτε είναι Έλληνες, είτε όχι, είτε ασπάζονται κάποιο θρησκευτικό δόγμα, είτε όχι.
εμφάνιση σχολίων