Ανανάς, βερίκοκα, μπανάνες: 3 συνταγές για να αποξηράνουμε τα αγαπημένα μας φρούτα και γιατί αυτά τα έξυπνα και βιταμινούχα σνακ θεωρούνται πολύτιμα
Είναι θρεπτικά, νόστιμα και παντός καιρού. Τα αποξηραμένα φρούτα είναι πλούσια σε βιταμίνες Α, C, και E καθώς και σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Περιέχουν όμως και πολλά αντιοξειδωτικά στοιχεία, όπως τα φλαβονοειδή, που βοηθούν στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων, διάφορων μορφών καρκίνου αλλά και εκφυλιστικών νόσων που προσβάλουν το νευρικό σύστημα. Ο σίδηρος, ο χαλκός και το σελήνιο που περιέχουν, βοηθούν στη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης. Επίσης μειώνουν την οξείδωση της LDL χοληστερόλης. Το καλύτερο όμως είναι η νοστιμιά τους, αλλά και το πόσο εύκολα τρυπώνουν στην τσάντα μας, στο συρτάρι του γραφείου μας και στην κουζίνα μας. Μια χούφτα αποξηραμένα φρούτα είναι τέλεια είτε σκέτα, είτε μαζί με γιαούρτι, δημητριακά και γάλα. Ιδού το πώς αποξηραίνουμε μόνοι μας, ανανά, βερίκοκα και μπανάνες.ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
14 Μαΐου 2018
ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΕΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ
ΥΛΙΚΑ: 1 κιλό μπανάνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Επιλέγουμε ώριμες μπανάνες, χωρίς κηλίδες. Τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε μια λαμαρίνα ή στη σχάρα και τις τοποθετούμε επάνω. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 60 βαθμούς με αέρα. Ψήνουμε τις ροδέλες μπανάνας για 5 με 6 ώρες, μέχρι να είναι ζαρωμένες μα και ευλύγιστες. Τις αποθηκεύουμε μόλις κρυώσουν εντελώς μέσα σε αεροστεγές σκεύος το οποίο φυλάμε σε σκοτεινό μέρος.