0
1
σχόλια
247
λέξεις
ΖΗΝ
Εύκολο, στο φούρνο μέσα σε 5 λεπτά, με λίγα υλικά και ψήσιμο-αστραπή
 
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
29 Νοεμβρίου 2017
Μπανανοκαλτσόνε. Εύκολο, γρήγορο, πεντανόστιμο, με υλικά που συνήθως έχουμε στο σπίτι. Φυσικά η γέμιση σηκώνει άπειρο αυτοσχεδιασμό. Βρείτε ιδέες παρακάτω.

ΥΛΙΚΑ: 4 φύλλα κρούστας, 2 μπανάνες, 200 γρ. πραλίνα φουντουκιού, 30 γρ. βούτυρο, 30 γρ. καστανή ζάχαρη, 8 μπισκότα βουτύρου, λίγο γάλα για το άλειμμα των φύλλων.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C με αέρα. Σπάμε τα μπισκότα σε κομμάτια και τα κάνουμε τρίμμα με τα χέρια. Δεν είναι ανάγκη να είναι εντελώς τριμμένα. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και αφαιρούμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε ένα ανοιχτό φύλλο στον πάγκο, το βουτυρώνουμε και το πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Από πάνω τοποθετούμε το επόμενο φύλλο και βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε. Συνεχίζουμε έτσι, χωρίς όμως να βουτυρώσουμε και να ζαχαρώσουμε το τελευταίο φύλλο. Κόβουμε τα φύλλα στα 4 κάνοντας με το μαχαίρι μας έναν σταυρό, ώστε να έχουμε 4 παραλληλόγραμμα. Σε κάθε παραλληλόγραμμο, βάζουμε μια κουταλιά πραλίνα, μισή μπανάνα σε φέτες και ένα τριμμένο μπισκότο. Φροντίζουμε τα υλικά μας να βρίσκονται στο κέντρο του φύλλου. Τις άκρες του φύλλου τις βρέχουμε με το γάλα. Διπλώνουμε διαγώνια τα φύλλα μας και στρίβουμε περιμετρικά τα φύλλα ώστε να κλείσουν. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί ντυμένο με λαδόκολλα, αλείφουμε με το υπόλοιπο γάλα και πασπαλίζουμε καστανή ζάχαρη. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν (περίπου για 15 λεπτά). Τα απολαμβάνουμε ζεστά.

TIP: Συμπληρωματικά, μπορούμε να προσθέσουμε ως γέμιση ή γαρνιτούρα φρούτα, ξηρούς καρπούς, δημητριακά, σαντιγί, μια μπάλα παγωτό ή ό,τι άλλο μας αρέσει.

 
εμφάνιση σχολίων