Δροσερό γλυκάκι με λίγα υλικά και ελάχιστο κόπο
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
14 Σεπτεμβρίου 2017
Ούτε αυγά, ούτε κρέμες δεν θέλει αυτή η δροσερή λεμονένια κρέμα. Συνήθως αυτά τα λίγα και απλά υλικά που χρειάζεται, υπάρχουν σε κάθε σπίτι. Και το πιο δύσκολο στην παρασκευή της είναι η αναμονή μας μέχρι να κρυώσει.
ΥΛΙΚΑ: 1 φλυτζ. ζάχαρη, ½ φλυτζ. κορν φλάουρ, 1 ¾ φλυτζ. ζεστό νερό, ¹/3 φλυτζ, φρέσκο χυμό λεμονιού, ξύσμα από ένα λεμόνι, 5-6 τριμμένα μπισκότα της αρεσκείας μας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε σε κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το νερό, και ανακατεύουμε να λιώσουν καλά. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με σύρμα μέχρι να πάρει βράση. Όταν πάρει βράση προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και αδειάζουμε την κρέμα μας σε μπολάκια. Όταν κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Σερβίρουμε με τριμμένο μπισκότο.
εμφάνιση σχολίων