0
1
σχόλια
171
λέξεις
ΖΗΝ

Καραμελωμένο κρεμμυδάκι, μπέικον και λιωμένο γαλλικό τυρί, στην πιο «σλουρπ» τάρτα που έγινε ποτέ

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
20 Απριλίου 2017

Όταν οι γάλλοι έχουν κέφια, κάνουν τάρτες – αμαρτία όπως αυτή εδώ.

ΥΛΙΚΑ: 1 φύλλο σφολιάτας, 1 τυράκι καμαμπέρ, 3 μεσαία λευκά κρεμμύδια, 125 γρ. μπέικον, λίγο μοσχοκάρυδο, 200 ml κρέμα γάλακτος, 2 αυγά, ½ κουτ. γλ. μοσχοκάρυδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το εσωτερικό μιας φόρμας για τάρτες. Στρώνουμε το φύλλο και το τρυπάμε σε αρκετά σημεία με ένα πιρούνι για να μη φουσκώσει. Ψήνουμε τη σφολιάτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά. Όσο ψήνεται η σφολιάτα, φτιάχνουμε τη γέμιση. Σε τηγάνι σωτάρουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον μέχρι να ροδίσουν. Μέσα σε μπολ, χτυπάμε με πιρούνι την κρέμα, το μοσχοκάρυδο και τα αυγά. Κόβουμε το καμαμπέρ σε φέτες. Μόλις βγάλουμε τη σφολιάτα από το φούρνο, προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το μπέικον. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα αυγών-κρέμας και τέλος στρώνουμε και το καμαμπέρ. Ψήνουμε την τάρτα στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Προτού την κόψουμε σε μερίδες, αφήνουμε να κρυώσει λίγο για να μη διαλυθεί.
εμφάνιση σχολίων