Πανεύκολες σοκολατομπουκιές με αλατισμένη καραμέλα και κακάο, σε λίγο χρόνο και με ελάχιστα υλικά
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
31 Ιανουαρίου 2017
ΥΛΙΚΑ: 170 γρ. μαύρη σοκολάτα, 1 κουτ. σούπ. ζάχαρη, ¼ φλιτζ. κρέμα γάλακτος, λίγο θαλασσινό αλάτι, ½ φλιτζ. κακάο για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Στρώνουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Κόβουμε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπεν μαρί, σε πολύ χαμηλή φωτιά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε τη ζάχαρη και σε μέτρια φωτιά τη λιώνουμε μέχρι να καραμελώσει, προσέχοντας να μην καεί. Όταν λιώσει ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και δυναμώνουμε τη φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσέχουμε μην καούμε διότι η καραμέλα μας θα φουσκώσει όταν πέσει η κρέμα. Αποσύρουμε γρήγορα από την φωτιά και ρίχνουμε την καραμέλα μέσα στη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να αποκτήσει κρεμώδη υφή. Ρίχνουμε το μείγμα μας, κουταλιά-κουταλιά μέσα στο ταψί, ώστε να έχουμε μικρά κυκλάκια από σοκολάτα. Πασπαλίζουμε το κάθε σοκολατάκι με λίγο αλάτι. Τα καλύπτουμε με άλλη μια λαδόκολλα και αν θέλουμε βάζουμε από πάνω ένα ακόμη ταψί για να γίνουν πλακέ. Τα βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα κι έπειτα τα κυλάμε μέσα σε κακάο. Έτοιμα!
εμφάνιση σχολίων