0
4
σχόλια
483
λέξεις
ΖΗΝ

Η Ρένα Οροκλού έχει διοργανώσει μερικές από τις πιο αγαπημένες συναυλίες της ζωής μας. Σήμερα έχει το rock ζαχαροπλαστείο της πόλης

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
18 Δεκεμβρίου 2016
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


Έχετε δοκιμάσει σοκολατένιο κέικ με μαύρη ιρλανδική μπύρα; To Choc o Rock είναι το πιο rock n’ roll ζαχαροπλαστείο, δημιούργημα της Ρένας Οροκλού, που ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική όταν αποφάσισε να βάλει τέλος στην πορεία της ως διοργανώτρια συναυλιών, και να γίνει μια ροκ πριγκίπισσα της ζάχαρης. Μαθαίνουμε μερικά πράγματα για αυτήν και τα λαχταριστά γλυκά της.


Στο παρελθόν είχες ασχοληθεί με τον συναυλιακό χώρο. Πως αποφάσισες να το γυρίσεις στη ζαχαροπλαστική; Xρειαζόμουν για πολλούς λόγους μια μεγάλη αλλαγή. Και αυτή ήρθε σε μένα, όπως όλες οι αλλαγές. Με πολλή ή και με καθόλου σκέψη! Το σημαντικότερο όλων είναι το «δικό μου». Αυτός ήταν ο στόχος και η επιθυμία μαζί. Το αγαπούσα και το έκανα.

Ποιο ήταν το πρώτο γλυκό που έφτιαξες; Ένα κέικ, που το έψησα σε τοστιέρα, μαζί με μία φίλη μου στα 7 μας χρόνια.

Πως πήρε το όνομά του το Choc O’ Rock; Είναι ένας σουρεαλιστικός συνδυασμός ενός μέρους του επωνύμου μου (δηλαδή Οροκλού, όπως λέμε o Rock) –που κάποτε δυσκολευόμουν κι εγώ η ίδια να πιστέψω ότι υπάρχει-, του αγαπημένου μου υλικού, δηλαδή της σοκολάτας, της ιστορίας της Ο (έπρεπε να βρω κάτι όμορφο σε αυτό το επώνυμο και αυτό ήταν το αρχικό του γράμμα) και της υποτιθέμενης ταμπέλας μιας ιρλανδικής pub που πολύ μου αρέσουν.


Ποιες είναι οι μεγαλύτερες δυσκολίες αλλά και οι ανταμοιβές του να έχεις το δικό σου ζαχαροπλαστείο; Οι δυσκολίες είναι η σωματική κόπωση, τα συνήθως τεράστια έξοδα για μια τόσο μικρή επιχείρηση και το ότι ζω σε μια χώρα που υπάρχουν τεράστιες κρατικές απαιτήσεις. Δηλαδή συχνά νιώθω ότι έχω συνέταιρο το κράτος. Οι ανταμοιβές είναι σαφώς περισσότερες. Η χαρά και ο ενθουσιασμός των πελατών, οι μυρωδιές, η επαφή με όμορφους ανθρώπους, τα ίδια τα γλυκά, η κάθε διαφορετική μέρα και η ανεκτίμητη αυτονομία μου!

Ποιο είναι το πιο περίεργο γλυκό που έχεις φτιάξει; Δε μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι σημαίνει περίεργο. Δεν κάνω ακραία πειράματα. Ίσως κάποια μπισκότα με μαγιονέζα, ένα chutney με καραμελωμένο bacon και ένα κέικ με παντζάρι που είναι υπέροχο. Τώρα τελευταία φτιάχνω γλυκά με μπύρες και τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Ποια είναι το αγαπημένα σου υλικά στη ζαχαροπλαστική; Η σοκολάτα, τα μπαχαρικά και το καλό βούτυρο.

Η αγαπημένη σου συνταγή; Η μηλόπιτα με crumble, μοσχοκάρυδο και πούδρα αμυγδάλου, που φτιάχνουμε και μυρίζει όλη η γειτονιά.

Τι σου δίνει δύναμη για να συνεχίσεις τις μέρες που τα πράγματα δεν πάνε πολύ καλά; Ο ρομαντισμός, ο ρεαλισμός και μια αγκαλιά. Και η μυρωδιά μιας μηλόπιτας που ψήνεται…

Ποια είναι τα πιο δημοφιλή γλυκά του Choc O Rock; Η τάρτα λεμόνι, οι μηλόπιτες, τα banoffee, τα σοκολατάκια μας με μπαχαρικά και όλα τα ψητά cheesecakes που βγαίνουν σε διάφορες εκδοχές.

Πες μας ένα καλό γλυκό για όσους κάνουν δίαιτα. Μια μπουκίτσα από ένα καλό γλυκό. Άντε δύο…


Info: Choc o Rock, Βουτσινά 105, Χολαργός.
 
εμφάνιση σχολίων