Η Ρένα Οροκλού έχει διοργανώσει μερικές από τις πιο αγαπημένες συναυλίες της ζωής μας. Σήμερα έχει το rock ζαχαροπλαστείο της πόλης
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
18 Δεκεμβρίου 2016
Έχετε δοκιμάσει σοκολατένιο κέικ με μαύρη ιρλανδική μπύρα; To Choc o Rock είναι το πιο rock n’ roll ζαχαροπλαστείο, δημιούργημα της Ρένας Οροκλού, που ξεκίνησε να ασχολείται επαγγελματικά με τη ζαχαροπλαστική όταν αποφάσισε να βάλει τέλος στην πορεία της ως διοργανώτρια συναυλιών, και να γίνει μια ροκ πριγκίπισσα της ζάχαρης. Μαθαίνουμε μερικά πράγματα για αυτήν και τα λαχταριστά γλυκά της.
Στο παρελθόν είχες ασχοληθεί με τον συναυλιακό χώρο. Πως αποφάσισες να το γυρίσεις στη ζαχαροπλαστική; Xρειαζόμουν για πολλούς λόγους μια μεγάλη αλλαγή. Και αυτή ήρθε σε μένα, όπως όλες οι αλλαγές. Με πολλή ή και με καθόλου σκέψη! Το σημαντικότερο όλων είναι το «δικό μου». Αυτός ήταν ο στόχος και η επιθυμία μαζί. Το αγαπούσα και το έκανα.
Ποιο ήταν το πρώτο γλυκό που έφτιαξες; Ένα κέικ, που το έψησα σε τοστιέρα, μαζί με μία φίλη μου στα 7 μας χρόνια.
Πως πήρε το όνομά του το Choc O’ Rock; Είναι ένας σουρεαλιστικός συνδυασμός ενός μέρους του επωνύμου μου (δηλαδή Οροκλού, όπως λέμε o Rock) –που κάποτε δυσκολευόμουν κι εγώ η ίδια να πιστέψω ότι υπάρχει-, του αγαπημένου μου υλικού, δηλαδή της σοκολάτας, της ιστορίας της Ο (έπρεπε να βρω κάτι όμορφο σε αυτό το επώνυμο και αυτό ήταν το αρχικό του γράμμα) και της υποτιθέμενης ταμπέλας μιας ιρλανδικής pub που πολύ μου αρέσουν.