Με γεύση σοκολάτα-φουντούκι, χωρίς ψήσιμο, έτοιμο για ψυγείο σε λίγα λεπτά
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
16 Ιουνίου 2017
ΥΛΙΚΑ: 200 γρ. κορνφλέικ με μέλι, 800 γρ. μερέντα, 360 γρ. τυρί σε κρέμα με όλα του τα λιπαρά, μια χούφτα φουντούκια, ψημένα και σπασμένα σε μικρά κομμάτια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα μπολ, βάζουμε 200 γρ. μερέντα μαζί με τα κορνφλέικς και ανακατεύουμε καλά. Δεν μας πειράζει αν σπάσουν τα κορνφλέικς. Ύστερα απλώνουμε το μείγμα σε τσέρκι και πιέζουμε καλά μέχρι να γίνει λείο. Τοποθετούμε το τσέρκι με τη βάση μας στο ψυγείο για μισή ώρα. Σε διαφορετικό μπολ, χτυπάμε με μίξερ το τυρί μέχρι να αφρατέψει. Ύστερα προσθέτουμε την υπόλοιπη μερέντα και ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στη βάση. Καλύπτουμε με διάφανη μεμβράνη και αφήνουμε το γλυκό μας όλη νύχτα στο ψυγείο. Το βγάζουμε από την ψύξη 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα και αν χρειάζεται το αφήνουμε εκτός ψυγείου λίγο παραπάνω μέχρι να κόβεται εύκολα με ένα αιχμηρό μαχαίρι. Σερβίρουμε κάθε μερίδα ρίχνοντας μερικά φουντούκια από πάνω.
εμφάνιση σχολίων