0
1
σχόλια
249
λέξεις
ΖΗΝ

Aτομικά σουφλέ σοκολάτας μέσα σε λίγα λεπτά

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
20 Σεπτεμβρίου 2016
Για κάτι μέρες και νύχτες που βαράμε υπογλυκαιμικό επεισόδιο. Για ένα γλυκάκι στα γρήγορα μετά το φαγητό. Για το απογευματινό σουαρέ με τσάι. Και τέλος πάντως για όλες τις ώρες διότι δεν χρειάζεται ποτέ ιδιαίτερος λόγος για ένα πεντανόστιμο και εύκολο σουφλέ σοκολάτας. Σε 20 λεπτά, τρώμε ατομικά, σοκολατένια σουφλεδάκια.

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΙΚΑ ΦΟΡΜΑΚΙΑ: 300 γρ. βούτυρο, 400 γρ. ζάχαρη, 200 γρ. μαύρη σοκολάτα, 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 8 κρόκους αυγών, 1 βανίλια σε σκόνη, λίγη κρέμα γάλακτος (προαιρετικά) ή 4 μπάλες παγωτό βανίλια (προαιρετικά).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύοντας διαρκώς με σύρμα. Αν δεν έχουμε μπεν μαρί, βάζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, το αφήνουμε να βράσει και ύστερα τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα ένα κατσαρολάκι, που περιέχει τα υλικά μας και τα λιώνουμε εκεί μέσα. Προσέχουμε να μην πάει καθόλου νερό μέσα στο κατσαρολάκι με την σοκολάτα.

Σε βαθύ μπολ, χτυπάμε τους κρόκους μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει το μείγμα. Προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε τη βανίλια μέσα στο αλεύρι και στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι μέσα στο μπολ.

Δουλεύουμε το μείγμα μας με σπάτουλα, αργά, με αργές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.

Πασπαλίζουμε τέσσερα φορμάκια με αλεύρι, τα γεμίζουμε με το μίγμα και ψήνουμε για 8-10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις στους 150 βαθμούς. Τα σουφλέ μας πρώτα θα φουσκώσουν και μετά θα «πέσουν».

TIP: Γαρνίρονται υπέροχα με λίγη κρέμα γάλακτος ή μια μπάλα παγωτό βανίλια.
 
εμφάνιση σχολίων