0
1
σχόλια
288
λέξεις
ΖΗΝ

Παγωμένο γιαούρτι σε συνδυασμούς με φρούτα ή και με σοκολάτα, από τα χέρια μας, σε 5’

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
3 Ιουλίου 2016
Δεν χρειάζεται να πάρουμε τους δρόμους για να το βρούμε. Το παγωμένο γιαούρτι είναι η ελαφριά και δροσιστική λιχουδιά που μπορούμε να φτιάξουμε πανεύκολα. Πιο υγιεινό από το παγωτό και εξίσου νόστιμο, χρειάζεται ελάχιστα υλικά και λίγη υπομονή μέχρι να παγώσει. Φυσικά οι συνδυασμοί είναι άπειροι και απλώς δοκιμάζουμε προτού βάλουμε στο ψυγείο το δημιούργημά μας, για να δούμε αν μας αρέσουν οι ισορροπίες των υλικών και να κάνουμε τις αντίστοιχες προσθαφαιρέσεις.


ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ
ΥΛΙΚΑ: 400 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 300 γρ. φράουλες, 100 γρ. ζάχαρη, 100 γρ. τυρί μασκαρπόνε, 3 κουτ. σουπ. μέλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πολτοποιούμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις βάζουμε μαζί με το γιαούρτι, το μασκαρπόνε, τη ζάχαρη και το μέλι στο μίξερ. Τα χτυπάμε όλα καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα μας. Το βάζουμε στην κατάψυξη για περίπου δύο ώρες. Για να το απολαύσουμε βελούδινο, το αφήνουμε εκτός ψυγείου για λίγα λεπτά πριν το σερβίρισμα.


ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ
ΥΛΙΚΑ: ½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι, 80 γρ. ζάχαρη, 150 γρ. πραλίνα φουντουκιού.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ανακατεύουμε πολύ καλά το γιαούρτι με τη ζάχαρη με σύρμα, μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί εντελώς. Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε να ενσωματωθεί. Τοποθετούμε το μείγμα μας σε μεταλλικό μπολ (είναι απαραίτητο να είναι μεταλλικό για να παγώσει σωστά) και το βάζουμε στην κατάψυξη. Για τις επόμενες 4 ώρες, το ανακατεύουμε ανά μισάωρο.


ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙ
ΥΛΙΚΑ: ½ κιλό στραγγιστό γιαούρτι, 100 γρ. φρούτα του δάσους (τα βρίσκουμε κατεψυγμένα στα ψυγεία μεγάλων σούπερ μάρκετ), 3 κουτ. σουπ. μέλι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες. Σερβίρουμε αφού το αφήσουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου για ελάχιστα λεπτά.
εμφάνιση σχολίων