Η αγαπημένη μας σαλάτα τρυπώνει στο φούρνο
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
27 Ιουνίου 2016
ΥΛΙΚΑ: 2 ντομάτες κομμένες ή 2 φλιτζ. πομοντόρo, 250 γρ. φέτα, ½ φλιτζ. ελαιόλαδο, 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη, ½ ψιλοκομμένο κρεμμύδι, 2 κουτ. σουπ. βασιλικό, ½ κουτ. γλ. ρίγανη, μια πρέζα πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Σ' ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, τη ρίγανη, τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και το πιπέρι. Τοποθετούμε στο κέντρο ενός πυρέξ το τυρί φέτα, και τριγύρω και πάνω της τις ντομάτες με τα υπόλοιπα υλικά. Ψήνουμε για 15 περίπου λεπτά, μέχρι η φέτα να ζεσταθεί καλά αλλά να μην λιώσει. Σερβίρεται ζεστό, μαζί με ψωμάκι, πίτες, μαλακά παξιμαδάκια ή κριτσίνια. Γλύφουμε και το πιάτο!
TIP: Το κρεμμύδι είναι προαιρετικό. Αν θέλουμε προσθέτουμε μετά το ψήσιμο και λίγη κάπαρη.
εμφάνιση σχολίων