Στο λιλιπούτειο, κομψό μαγαζάκι με τα μπαρόκ στοιχεία και τις μυρωδιές που σε «τσιμπάνε» από το πεζοδρόμιο, μας περιμένουν κάθε λογής πίτες που φτιάχνονται με αγνά υλικά από τα χέρια γυναικών σε όλη την Ελλάδα και στη συνέχεια καταλήγουν εδώ. Από την Καστοριά και τα Τρίκαλα, τη Μαγνησία και την Πέλλα, μέχρι την Κρήτη και τη Λάρισα,
«γυναικείοι συνεταιρισμοί και οικοτεχνίες φτιάχνουν για εμάς παραδοσιακές συνταγές, με υλικά από τον τόπο τους».
«Τι να προτείνουμε, όλα τελειώνουν μέχρι το μεσημέρι», μας λένε και τελικά ξεχωρίζουν
«το λαχταριστό γκιουσλεμέ Μυτιλήνης, την αφράτη κρεμμυδόπιτα απ’ τη Διποταμιά Καστοριάς, την πικάντικη τσουκνιδόπιτα Σέσκλου Μαγνησίας και την κοτόπιτα με τραχανά και κρεμμυδάκι από τη Λάρισα». Μας γυαλίζει πολύ και η βιολογική πίτα με μυρόχορτα, κινόα, κράνμπερι, λιαστή ντομάτα, μανιτάρια και αλεύρι ζέας. Και αυτές είναι μόνο μερικές από τις βιολογικές λιχουδιές που σερβίρει το Fillo, για να φάμε όχι μόνο γρήγορη αλλά νόστιμη και καλή τροφή. Κάθε μέρα υπάρχει και μια νέα έκπληξη, οπότε ρωτάμε για την πίτα της ημέρας.
Info: Fillo food & coffee, Καραγιώργη Σερβίας 12-14, Σύνταγμα, τηλ. 210 3215.373. Ωράριο: 7:00-18:30.