Η εναλλακτική καντίνα με τα υγιεινά πιάτα που αλλάζει γειτονιές. Το DOC TV βρέθηκε εκεί
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ | ΦΩΤΟ: Κ. ΚΑΤΡΙΟΣ DOCTV CC3
26 Φεβρουαρίου 2015
Το κινητό εστιατόριο Food Truck ξεκινάει την κάθε ημέρα με το τραγούδι Always look on the bright side of life, γυρνάει τις γειτονιές της Αθήνας και δεν έχει σχέση με τις καντίνες με τα «βρώμικα». Το κυρίως πιάτο του είναι η υγιεινή παραδοσιακή ποντιακή λιχουδιά που λέγεται γκεζλεμές και όλο το μενού είναι γεμάτο καλές τροφές. Ο δημιουργός και ιδιοκτήτης της ιδιότυπης καντίνας, Γιώργος Γληνός, μας μιλά για τη ζωή του Food Truck.
Τι είναι το Food Truck; «To Food Truck είναι το πρώτο εστιατόριο σε ρόδες. Μια κινητή καντίνα μέσα στην οποία, σε αντίθεση με τα συνηθισμένα, παράγονται φρέσκα, υγιεινά σνακ, συχνά με βιολογικές πρώτες ύλες, καθώς και σούπες ημέρας».
Πώς ξεκίνησε η ιδέα του Food Truck; «Εδώ και κάμποσο καιρό σκεφτόμουν μια στροφή από τη μέχρι τώρα καριέρα μου ως στέλεχος επιχειρήσεων, που θα μου επέτρεπε μια καθημερινότητα έξω από τα όρια ενός γραφείου, σε επαφή με τη φύση και τα υλικά που μας προσφέρει, αλλά και που θα ικανοποιούσε την ανάγκη μου να περιποιούμαι κόσμο. Έτσι αρχικά σκέφτηκα ένα εστιατόριο, το οποίο θα σέρβιρε φαγητά που είχα γνωρίσει στα ταξίδια μου και ταυτόχρονα θα ταίριαζαν και με την ελληνική παλέτα. Κάποια στιγμή είδα την ταινία Chef του Jon Favreau και ξαφνικά μου ήρθε η ιδέα του εστιατορίου που ταξιδεύει».
Πώς επιλέγεται το πού θα παρκάρει κάθε μέρα, σε ποιες περιοχές θα κινείται και πώς θα το μαθαίνουμε αυτό; «Το πού θα παρκάρουμε κάθε μέρα εξαρτάται από τη διάθεσή μας αλλά και πολλούς πρακτικούς παράγοντες όπως η επιλογή ενός εμπορικού σημείου που συνάδει με τη λειτουργία που επιτρέπει η άδειά μας, τον καιρό, αλλά και το πόσο καλά πήγαμε σε προηγούμενη λειτουργία μας εκεί. Φιλοδοξούμε να κινούμαστε σε όλη την Αττική, Βόρεια και Νότια Προάστια, Δυτικά και Κέντρο, και όταν ανοίξει ο καιρός και στις παραλίες και γιατί όχι και στα νησιά της περιφέρειάς μας. Μπορεί κανείς να μάθει πού θα μας βρει στη σελίδα μας στο