Για ποιο σεξ ακριβώς μιλάμε; 'Ελληνας επιστήμονας εξηγεί τις «παραμέτρους»
ΛΕΝΑ ΛΥΔΑΚΗ
8 Φεβρουαρίου 2014
Όμως ο καθηγητής Ουρολογίας του ΑΠΘ και επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας, Δημήτρης Χατζηχρήστου, επισημαίνει πως αυτό ισχύει με κάποιες «παραμέτρους». Οι «παράμετροι» λοιπόν λένε ότι τα οφέλη για τη σωματική και ψυχική υγεία σχετίζονται με την κολπική διείσδυση και τον οργασμό που ακολουθεί. «Οι άλλες σεξουαλικές δραστηριότητες όπως ο αυνανισμός, η πρωκτική επαφή, ο στοματικός έρωτας δεν αποδεικνύεται να έχουν θετική επίδραση στη συνολική υγεία του ατόμου.
Η πληροφορία αυτή είναι σημαντική και θα πρέπει αυτοί που ασχολούνται με τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση καθώς και οι σεξολόγοι να ενημερώνουν αναλυτικά για τα οφέλη της κλασικής σεξουαλικής επαφής στην υγεία» λέει ο κ. Χατζηχρήστου.
Ο κ. Χατζηχρήστου έχει τους επιστημονικούς του λόγους για να υποστηρίζει την «κλασική» επαφή άνδρα-γυναίκας, αφού επισημαίνει ότι μελέτες δείχνουν πως η κινητικότητα του σπέρματος είναι καλύτερη μετά την ερωτική επαφή παρά μετά τον αυνανισμό. Επίσης η προσταγλανδίνη που υπάρχει στο σπέρμα βελτιώνει την αιμάτωση και οξυγόνωση του κόλπου άρα και τη λειτουργικότητά του.
Όμως ότι και να λένε οι έρευνες, η ζωή έχει τις δικές της προεκτάσεις. Η ερωτική επαφή δεν παύει να είναι μια ευεργετική άσκηση, να μας δένει με το σύντροφό μας, να αυξάνει τις καλές μας ορμόνες και να μας κάνει πιο ευτυχισμένους, είτε είμαστε ετεροφυλόφυλοι είτε όχι, είτε νιώθουμε καλά με την πιο κλασική στάση, είτε αγαπάμε κι άλλες εξίσου.
εμφάνιση σχολίων