0
1
σχόλια
229
λέξεις
ΜΟΥΣΙΚΗ

Η Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής κάνει κατάληψη σε πάρκα και πλατείες

ΣΙΣΣΥ ΠΑΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗ
16 Ιουνίου 2012
Η Ευρωπαϊκή γιορτή της Μουσικής επιστρέφει, για 13η χρονιά, για να μετατρέψει τις πολύπαθες πλατείες της πόλης σε μουσικές σκηνές. Από τις 19 ως τις 21 Ιουνίου θα ξαναβγούμε με μια μπύρα στο χέρι στις πλατείες Συντάγματος, Κοτζιά, Κλαυθμώνος, Αβησσυνίας, Βαρνάβα, Μοναστηράκι, Θησείο και Ασωμάτων. Για να ακούσουμε γνωστά και όχι τόσο γνωστά σχήματα σε ρυθμούς ροκ, χιπ χοπ, τζαζ, electro, world, και γιατί όχι, παραδοσιακές μουσικές.

Η μουσική επιδημία θα φτάσει ως την Τεχνόπολη, το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, το Δελφικό Ωδείο και τη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας – Λίλιαν Βουδούρη. Το αναλυτικό πρόγραμμα δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα αλλά οι διοργανωτές ετοιμάζουν και φέτος flashmob σε συνεργασία με την ομάδα Athens Swing Cats, το πρόγραμμα δίνει έμφαση και στα ορχηστρικά σύνολα, ενώ πολλά υποσχόμενη ακούγεται και η εμφάνιση ενός ελβετικού τρίο, των Edit Presents. Συναυλίες πάντως δεν θα απολαύσει μόνο η Αθήνα αλλά και η Θεσσαλονίκη, καθώς και άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Μέσα σε όλα αυτά η Οργάνωση Γη, γιορτάζει στις 21 Ιουνίου τη Μέρα Μουσικής στον δικό της πράσινο κόσμο, στους κήπους του Πύργου Βασιλίσσης, διοργανώνοντας μια συναυλία με την Camerata Junior-Ορχήστρα Νέων των Φίλων της Μουσικής και την παιδική χορωδία Rosarte. Ραντεβού στις πλατείες και τα πάρκα.


Info: Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής, 19-21 Ιουνίου, Οργάνωση Γη, 21 Ιουνίου, έναρξη συναυλίας 21.00, εισιτήριο για ενήλικες €5, τηλ. 210.2388275

εμφάνιση σχολίων