Σχέση ποιότητας-τιμής. Η σημαντική διάκριση Bib Gourmand δίνεται εκεί που σερβίρουν εκλεκτό φαγητό σε φιλικές τιμές
Τα αστέρια Michelin είναι η υπέρτατη διάκριση που μπορεί να δοθεί σε ένα εστιατόριο. Οι τιμές αυτών που τα κερδίζουν όμως είναι αρκετά υψηλές. Η διάκριση Bib Gourmand από το διεθνή οδηγό Michelin, μπορεί να δοθεί όχι μόνο σε εστιατόρια αλλά ακόμα και σε καντίνες, αρκεί να υπάρχει ποιοτικό φαγητό σε καλή τιμή. Συνήθως τα πιάτα είναι πιο απλά, και ίσως να μας ξεγελάσουν πως μπορούμε να τα φτιάξουμε ακριβώς έτσι και στο σπίτι. Φέτος, τρία ετερόκλητα εστιατόρια βραβεύτηκαν με τη διάκριση και μας υποδέχονται για γευστικές ανακαλύψεις σε φιλικές τιμές.ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
1 Νοεμβρίου 2022
Oikeîo: Ένα γλυκό μικρό εστιατόριο σε μια σικ γειτονιά, με τραπέζια σε δύο διαφορετικά επίπεδα, αλλά και έξω. Η διακόσμηση είναι παραδοσιακή και ο χώρος έχει μια ζεστή αίσθηση. Τα μενού προσφέρουν εξαιρετικής αξίας οικογενειακά πιάτα φτιαγμένα με φρέσκα υλικά όπως σαρδέλες, μουσακά και χταπόδι σε ξύδι. Πλουτάρχου 15, Αθήνα, € • Ελληνικά
Cerdo Negro 1985: Αυτή η μικρή ταβέρνα με χαλαρή ατμόσφαιρα, κοντά στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού, διευθύνεται χαλαρά από δύο αδέρφια που έχουν συνδυάσει την ελληνική κληρονομιά τους με το πάθος για την ισπανική κουζίνα. Σε αυτό το μονώροφο κατάλυμα με ένα ελκυστικό σκεπασμένο αίθριο, συμπληρώνουν την ποικιλία à la carte της σύγχρονης μεσογειακής κουζίνας (τα περισσότερα πιάτα μαγειρεύονται σε φωτιά), με το μενού έξι πιάτων Taste of Cerdo Negro. «Φροντίστε να δοκιμάσετε το σπιτικό ψωμί και το ορεκτικό Welcome to Cerdo Negro». • Οδός Βίτωνος 5, Αθήνα, €€ • Μεσογειακή Κουζίνα, Fusion
Νόλαν: Ένα σύγχρονο μπιστρό στο κέντρο της πόλης, λίγα μόλις βήματα από την πολυσύχναστη πλατεία Συντάγματος. Πήρε το όνομά του από τον σκηνοθέτη Christopher Nolan και έχει την υπογραφή του σεφ Σωτήρη Κοντιζά. Ο πατέρας του είναι Έλληνας, η μητέρα του Γιαπωνέζα και δημιουργεί σύγχρονη ελληνική fusion κουζίνα με ασιατικό ύφος. Δίπλα υπάρχει ένας ξεχωριστός χώρος που ονομάζεται «Sweet Nolan», ένα ζαχαροπλαστείο που συμπληρώνει τα άλλα εγχειρήματα της μάρκας Nolan, δημιουργώντας επιδόρπια για το εστιατόριο αλλά και το κοινό. Βουλής 31-33, Αθήνα, €, Fusion