0
1
σχόλια
500
λέξεις
CULTURE
Παραστάσεις, κινηματογράφος και live, γεμίζουν τις οθόνες μας
 

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ

25 Απριλίου 2020
#ΜΟΥΣΙΚΗ. Ο Theodore στο #snfccAtHome: music. Ο συνθέτης, performer και πολυοργανίστας Theodore, εκπέμπει ζωντανά από τον Φάρο του ΚΠΙΣΝ. Στη νέα διαδικτυακή μουσική σειρά #snfccAtHome: music, κάθε Σάββατο, καταξιωμένοι καλλιτέχνες παρουσιάζουν solo συναυλίες, σε ζωντανή αναμετάδοση, από διάφορους χώρους του ΚΠΙΣΝ, χωρίς την παρουσία κοινού και τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας. Ο Theodore εγκαινιάζει τη σειρά συναυλιών, το Σάββατο 25 Απριλίου στις 21:00. Την παρακολουθούμε live στο snfcc.org, καθώς και στη σελίδα του ΚΠΙΣΝ στο Facebook.

#ΘΕΑΤΡΟ. «Αντιγόνη» από τον Λευτέρη Βογιατζή: Το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου εγκαινιάζει τη σειρά επιλεγμένων διαδικτυακών προβολών στο πλαίσιο του προγράμματος «Μένουμε σπίτι με τον πολιτισμό». Η παράσταση της «Αντιγόνης» σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Βογιατζή, παίχτηκε στην Επίδαυρο το καλοκαίρι του 2006. Ο Λευτέρης Βογιατζής πρωταγωνιστεί στο ρόλο του Κρέοντα και μαζί του ερμηνεύουν οι: Αμαλία Μουτούση, Εύη Σαουλίδου, Δημήτρης Ήμελλος, Νίκος Κουρής, Αγλαΐα Παππά, Αλεξία Καλτσίκη, Νικόλας Παπαγιάννης και Ρηνιώ Κυριαζή. Η προβολή θα είναι διαθέσιμη για 24 ώρες από το Σάββατο 25 Απριλίου, στις 19.00, εδώ.

#ΣΙΝΕΜΑ. 7 μικρού μήκους ταινίες για την καραντίνα: Πολυβραβευμένοι σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο δημιουργούν τη δική τους μικρού μήκους ταινία, μετά από πρόσκληση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια του πρότζεκτ, Spaces #2. Η θεματική είναι εμπνευσμένη ελεύθερα από το βιβλίο «Χορείες χώρων» του Ζoρζ Περέκ και τις ημέρες της καραντίνας. Οι ταινίες που συμμετέχουν στο πρότζεκτ «Χώροι #2» είναι οι: Spotting Fig trees του Ταρίκ Ακτάς, These Days του Ματέο Μπεντέσκι, cnfnmnt e/scp(i)sm του Ντενί Κοτέ, Άτιτλο της Ρέιτσελ Λι Τζόουνς, A Fable (O Fabula) του Ράντου Ζούντε, Be Absolute for Death του Τζον Κ. Λιντς και Visit του Τζιά Τζανκ-κε. Τις παρακολουθούμε εδώ.

#ΘΕΑΤΡΟ. Θεόδωρος Τερζόπουλος, ΤΡΩΑΔΕΣ του Ευριπίδη: Το 2018, ο Θεόδωρος Τερζόπουλος παρουσίασε για πρώτη φορά, στο Αρχαίο Θέατρο των Δελφών, μια παράσταση-διάβημα για την ανάγκη της συμφιλίωσης, στην οποία συμμετείχαν ηθοποιοί από διχοτομημένες πόλεις (Λευκωσία, Μόσταρ, Ιερουσαλήμ), καθώς επίσης από τη Συρία και την Ελλάδα, με τη Δέσποινα Μπεμπεδέλη στον ρόλο της Εκάβης. Στον συμβολικό τόπο των Δελφών, οι Τρωάδες αποτέλεσαν μια διαμαρτυρία για τον παραλογισμό, τη βία και τις φρικαλεότητες του πολέμου, καθώς κι ένα αίτημα για ειρήνη, αλληλεγγύη και ανθρωπισμό. Πρόθεση του σκηνοθέτη ήταν να λειτουργήσει η παράσταση ως διάβημα, αναδεικνύοντας το ζήτημα των διχοτομημένων πόλεων και της διαίρεσης των λαών, αλλά και την ανάγκη για συμφιλίωση, ανάγκη που γίνεται ακόμα πιο έκδηλη στην περίοδο εγκλεισμού που διανύουμε. Οι Τρωάδες του μας κάνουν άλλο ένα δώρο, την ανάδειξη του μαγικού τοπίου, αφού παρουσιάστηκαν με το φως της ημέρας και μόνο κατά το τελευταίο μέρος της παράστασης έγινε χρήση γενικού θεατρικού φωτισμού. Επιθυμία του σκηνοθέτη ήταν να ενσωματώσει στην παράσταση το μοναδικό ανάγλυφο του Δελφικού τοπίου, καθώς βυθίζεται μέσα από το σούρουπο στο σκοτάδι. Live premiere στο κανάλι της Στεγης Ιδρύματος Ωνάση, Κυριακή 26 Απριλίου στις 21:00. Διαθέσιμο έως 6 Μαΐου 2020 στις 21:00. Με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους. Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά. Το παρακολουθούμε εδώ.

Διαβάστε επίσης:
Online + Δωρεάν= Καραντίνα
Online και δωρεάν: Μαθήματα φωτογραφίας από τη Nikon
Online και δωρεάν: Το σεμινάριο του Yale «Μάθημα Ευτυχίας»
εμφάνιση σχολίων