Από το συνολικό έργο του Μόραλη μέχρι την Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου
DA VINCI ALIVE #ΓΚΑΖΙ #ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΟ: Μια μεγάλη διαδραστική έκθεση στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, μας βυθίζει μέσα στο έργο του μεγάλου δημιουργού. Η έκθεση αποκαλύπτει το πλήρες φάσμα των επιτευγμάτων του, μέσα από τρεις μεγάλες εκθέσεις για τη ζωή και το έργο του που ενώνονται στην Αθήνα για πρώτη φορά και μας υποδέχονται στο Παλιό Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι. Εδώ μπορούμε να ανακαλύψουμε: Τις μηχανικές εφευρέσεις του Leonardo da Vinci, Τα Μυστικά της Μόνα Λίζα αλλά και τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη και εφευρέτη, μέσα από την οπτικοακουστική, βιωματική εμπειρία Da Vinci Alive – The Experience. Info: Leonardo da Vinci – 500 years of Genius, από 30 Νοεμβρίου 2018 έως 30 Μαρτίου 2019.ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
6 Νοεμβρίου 2018
ALICE POTTS - SWEAT #ΣΤΕΓΗ: «Κάποια μέρα θα είμαστε σε θέση να αναπτύξουμε τα δικά μας αξεσουάρ πάνω στο δέρμα μας». H μοναδική συλλογή κρυστάλλινων αξεσουάρ που δημιούργησε στο μεταπτυχιακό της η Alice Potts, περιλαμβάνει κρυστάλλινα αξεσουάρ δημιουργημένα από τον ιδρώτα αθλητών και χορευτών. Η έκθεση, σε επιμέλεια του Σταύρου Καρέλη, σηματοδοτεί την απαρχή της συνεργασίας της με το Ίδρυμα Ωνάση. Info: Alice Potts - Sweat, 14-27 Νοεμβρίου.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΠΕΚΙΝΟΥ #ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ: Ένας αιώνας κινέζικου πολιτισμού έρχεται στο Μουσείο της Ακρόπολης και για να ζωντανέψει η αίσθηση της εποχής, ο εκθεσιακός χώρος του Μουσείου σκηνοθετείται με κατασκευές και χρώματα εμπνευσμένα από τα παλάτια της Απαγορευμένης Πόλης και υποδέχεται 154 εκθέματα. Αυτή είναι η πρώτη φορά που έργα τέχνης, έπιπλα αλλά και προσωπικά αντικείμενα, βγαίνουν από τα κλειστά διαμερίσματα του Αυτοκράτορα της Κίνας Qianlong που έζησε από το 1711 έως το 1799, στην Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου. Info: Η Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, Μουσείο Ακρόπολης, έως 14 Φεβρουαρίου 2019.
ΜΟΡΑΛΗΣ ΣΤΟ ΜΠΕΝΑΚΗ #ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το σύνολο του έργου του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη μας υποδέχεται σε μια έκθεση - αφιέρωμα, στο κτίριο της οδού Πειραιώς. Το 2016 συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από τη γέννηση του πρωτοπόρου ζωγράφου, αλλά και χαράκτη και σκηνογράφου. Για να τιμήσουν τον καλλιτέχνη, το Μουσείο Μπενάκη, η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλ. Σούτζου, το Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης και η Γκαλερί Ζουμπουλάκη, μαζί με την οικογένεια του ζωγράφου, συνεργάζονται για μια μεγάλη αναδρομική έκθεση, που περιλαμβάνει το σύνολο του έργου του ιδωμένο από μια νέα σκοπιά. Η παρουσίαση συνοδεύεται από εικονογραφημένη έκδοση και παράλληλες εκδηλώσεις (οπτικοακουστικό υλικό, ομιλίες, εκπαιδευτικές δραστηριότητες). Info: Γιάννης Μόραλης, Μουσείο Μπενάκη, έως 5 Ιανουαρίου 2019.
ATHENS BIENNALE #ANTI: Η 6η διοργάνωση της Athens Biennale είναι μια «αντιδραστική» έκθεση, με την συμμετοχή 100 και πλέον δημιουργών από όλο τον κόσμο. Εξερευνά τη μη συμμόρφωση –αλλά και την κανονικοποίηση της μη συμμόρφωσης– από την πολιτική μέχρι τη διαδικτυακή κουλτούρα και από τα βιντεοπαιχνίδια και το Netflix, μέχρι τα pop icons. Info: 6η Athens Biennale, έως 9 Δεκεμβρίου, παλιό κτίριο του ΟΤΕ.
Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ #ΘΕΟΧΑΡΑΚΗ #ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ: Η γυναίκα αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους καλλιτέχνες σ’ ολόκληρη την ιστορία της τέχνης. Η έκθεση παρουσιάζει την εικόνα της Ελληνίδας στη νεοελληνική τέχνη, όπως αυτή διαμορφώθηκε μέσα σε δύο αιώνες. Από τις συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης και του Ιδρύματος Ε. Κουτλίδη. Info: Η Εικόνα της Γυναίκας στη Νεοελληνική Ζωγραφική, Ίδρυμα Θεοχαράκη, Έως 3 Φεβρουαρίου 2018.
ΚΡΗΤΗ: ΤΡΕΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΖΩΝΤΑΝΕΥΟΥΝ #ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΥΚΛΑΔΙΚΗ ΤΕΧΝΗΣ: «Κρήτη. Τρεις αρχαίες πόλεις ζωντανεύουν»: Απτέρα, Ελεύθερνα και Κνωσός είναι οι τρεις αρχαίες πόλεις της Κρήτης που «ζωντανεύουν» στα πλαίσια της μεγάλης έκθεσης που διοργανώνει το Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού. Η έκθεση περιλαμβάνει τη ζωή των πόλεων από τη γέννησή τους, το πώς εξελίχθηκαν με το πέρασμα του χρόνου, την εγκατάλειψή τους καθώς και το τί ήρθε στο φως από τις νεότερες ανασκαφές και έρευνες. Info: Κρήτη. Τρεις αρχαίες πόλεις ζωντανεύουν», Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Δεκέμβριος 2018-Απρίλιος 2019.
ISLAND HOPING/ ΑΤΟΠΟΙ ΤΟΠΟΙ #ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΩΝ #ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Η Μεσόγειος είναι μια γεωγραφική οντότητα, αλλά και μία φαντασιακή πραγματικότητα. Περιγράφεται ως πολιτιστικός χώρος, όμως η ιστορική και πολιτική της πραγματικότητα είναι διαφορετική. Η ελληνογερμανίδα εικαστικός, Χριστίνα Δημητριάδη, ερευνά την εικόνα και τον μύθο της Μεσογείου μέσα από τον φωτογραφικό της φακό. Info: Island Hoping, Χριστίνα Δημητριάδη, 9 Νοεμβρίου 2018 - 3 Φεβρουαρίου 2019, Κέντρο Τεχνών Δήμου Αθηναίων. Είσοδος: δωρεάν.
εμφάνιση σχολίων