Στη στέγη της Στέγης με θέα την Ακρόπολη. Η Hytra επιστρέφει με βραβευμένες γεύσεις, κοκτέιλ και δύο menu
DOCTV.GR
23 Μαΐου 2016
H Hytra, όταν καλοκαιριάζει, μετακομίζει στη στέγη της Στέγης, με πανοραμική θέα της πόλης, κάτω από τ΄αστέρια -περιττό να πούμε ότι όταν έχει full moon, πέφτει πολλή ερωτική εξομολόγηση, κοκτέιλ και αγάπη. Tι γίνεται όμως ακριβώς στον 6ο όροφο της Στέγης; Μπορούμε να δοκιμάσουμε μία σειρά από cocktails με αρώματα από Ελλάδα ή μια τεράστια συλλογή κρασιών, κυρίως από ντόπιους παραγωγούς. Μπορούμε να δούμε μουσικά φεστιβάλ στο θεατράκι κάτω από τ΄αστέρια. Ή μπορούμε να δοκιμάσουμε ένα από τα δύο μενού του βραβευμένου με Michelin restaurant.
Το όνομα Χύτρα προέρχεται από το αρχαίο ελληνικό πήλινο αγγείο. Η Hytra επιμένει ελληνικά, όχι μόνο στα πιάτα που προτείνει, αλλά και στα υλικά που χρησιμοποιεί, φέρνοντας τα καλύτερα τοπικά προϊόντα από όλη τη χώρα.
Το φαγητό εδώ μπορεί να είναι πολύ απλό έως και πολυσύνθετο. Γι’ αυτό το λόγο η ομάδα με επικεφαλής τον Τάσο Μαντή, έχει δημιουργήσει δύο μενού. Το μενού Hytra προσφέρει ένα γαστριμαργικό ταξίδι υψηλών ταχυτήτων, με πρωταγωνιστές το παγωτό ελαιόλαδο σε μπισκότο και υλικά όπως τα αρμιρίκια, το σιτάρι Ζέας και το ξινοτύρι Νάξου. Το δεύτερο μενού είναι το Hytra Apla στη λογική του bistro ή του street food. Και εδώ οι γεύσεις προέρχονται από διάφορα μέρη του τόπου μας: κρητική καπνιστή μπριζόλα, τσιπούρα φρικασέ, λαχανοντολμάδες της κυρίας Φωτεινής και παραδοσιακό ρεβανί με παγωτό μανταρίνι.