10 χρόνια αυθεντική κρητική κουζίνα στην Αθήνα -τώρα το Τripadvisor τον συστήνει σε όλον τον πλανήτη
DOC TV
2 Νοεμβρίου 2015
Στην πλατεία Μάνου Χατζιδάκι, τον ομφαλό του Παγκρατίου, εδώ και δέκα χρόνια ο Κατσούρμπος (από τον ήρωα της ομώνυμης, αναγεννησιακής, κρητικής κωμωδίας του Γ. Χορτάτση) σερβίρει γεύσεις και αρώματα κατευθείαν από την κουζίνα της Κρήτης.
Πίσω από το παλιό ψυγείο που δεσπόζει στο εσωτερικό του γωνιακού μαγαζιού, ετοιμάζονται τα πρώτα μικρά πιάτα, αμέσως μόλις καθίσεις. Ανάμεσα σ'αυτά, και σαλάτα «παληκάρι» όπως τη λένε στην Κρήτη ή πολυσπόρι, με όλα τα όσπρια ανακατεμένα, ρόδι και αρωματικά για να συμβολίσει την αφθονία της σοδειάς.
Ανοίγεις τον κατάλογο κι όλη η Κρήτη βγαίνει από μέσα:ντολμαδάκια, καλλιτσούνια, απάκι για αρχή. Γαμοπίλαφο δύο ειδών, προτιμούμε το κοτόπουλο γιατί στο Ρέθυμνο έτσι το μάθαμε, μακαρούνες με μυζήθρα, χειροποίητα ζυμαρικά μούστου, αρνάκι αρωματικό, κόκκορας κρασάτος. Αν και για τους κρητικούς το καλύτερο ψάρι είναι το παϊδάκι, ο Κατσούρμπος έχει και κάποιες επιλογές θαλασσινών.