0
1
σχόλια
373
λέξεις
ΖΗΝ

Πέστο, γρήγορο γεύμα με τυρί, μεξικάνικες λιχουδιές και αλλιώτικα μπιφτέκια, όλα με το πράσινο φρούτο

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
11 Οκτωβρίου 2014
Το εξωτικό αυτό φρούτο μπορεί να νοστιμέψει και άλλα πιάτα εκτός από τις σαλάτες μας. Μπορεί να γίνει μια τέλεια σάλτσα πέστο για να ντύσουμε τα σπαγγέτι και τις ομελέτες, να τρυπώσει μέσα σε μπιφτέκια, να γίνει ένα γεύμα από μόνο του. Ιδού μερικές αγαπημένες συνταγές. Και όσα αβοκάντο περισσέψουν, τα κάνουμε μάσκα για το πρόσωπο και τα μαλλιά.


ΠΕΣΤΟ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ
ΥΛΙΚΑ: 2 ώριμα αβοκάντο, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κουτ. σουπ. κουκουνάρι, 2 κουτ. σουπ. φρέσκο βασιλικό, ½ κουτ. γλ. χοντρό αλάτι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Πλένουμε και καθαρίζουμε τα αβοκάντο. Τα κόβουμε σε κομμάτια. Με μπλέντερ, χτυπάμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Προσθέτουμε τα αβοκάντο και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια βελούδινη κρέμα. Διατηρείται στο ψυγείο, σε βάζο με βιδωτό καπάκι.


ΜΠΙΦΤΕΚΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΥΛΙΚΑ: 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου, 1 ώριμο αβοκάντο,  1 σκελίδα σκόρδο, 1/2 φλιτζάνι  τριμμένη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε το αβοκάντο σε μικρά κομμάτια. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί προσέχοντας να μη λιώσουμε πολύ το αβοκάντο και πλάθουμε 6-8 μπιφτεκάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στο γκριλ μέχρι να ροδίσουν. Εναλλακτικά μπορούμε να τα ψήσουμε και σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς καθόλου λάδι, καθώς τα λιπαρά στοιχεία του αβοκάντο το κάνουν να είναι ζουμερό και να μην κολλάει καθόλου.


ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ
ΥΛΙΚΑ: 1 ώριμο αβοκάντο, 4 κουτ. σουπ. τυρί cottage, 1 φέτα ζαμπόν, ½ πράσινη πιπεριά κέρατο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε το αβοκάντο στη μέση και βγάζουμε το κουκούτσι. Ψιλοκόβουμε το ζαμπόν και την πιπεριά. Ανακατεύουμε με το τυρί και γεμίζουμε τα αβοκάντο. Έτοιμο το γεύμα.


ΜΕΞΙΚΑΝΙΚΟ ΓΟΥΑΚΑΜΟΛΕ
ΥΛΙΚΑ: 3 ώριμα αβοκάντο, 2 μέτριες ώριμες ντομάτες, 1 σκελίδα σκόρδο, 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, 1 μικρή πιπεριά τσίλι, 1 κουτ. σουπ. ψιλοκομμένο κόλιανδρο, ½ κουτ. σουπ. χυμό λεμονιού, ½ κουτ. γλ. αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση. Βγάζουμε τα κουκούτσια και με τη βοήθεια ενός κουταλιού αφαιρούμε τη σάρκα του φρούτου. Την τοποθετούμε σε μπολ και τη λιώνουμε με ένα πιρούνι. Κόβουμε τις ντομάτες σε κυβάκια και ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τον κόλιανδρο. Τα βάζουμε στο μπολ με το αβοκάντο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού ή λάιμ, αλατοπίπερο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε τη σάλτσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες προτού σερβίρουμε, για να ανακατευτούν καλά τα αρώματα και οι γεύσεις.

εμφάνιση σχολίων