Η MKO Human Rights First κάνει έκκληση σε Σαμαρά και Μέρκελ για αντιναζιστικά μέτρα
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
2 Σεπτεμβρίου 2014
Οι προτάσεις προς την κυβέρνηση Σαμαρά και το ελληνικό κοινοβούλιο είναι συγκεκριμένες και περιλαμβάνουν αιτήματα όπως:
- Μηδενική ανοχή στις ρατσιστικές δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. αλλά και όλων των κομμάτων
- Προστασία στους παράνομους μετανάστες που καταθέτουν εναντίον των ρατσιστικών επιθέσεων και είναι πιο ευάλωτοι σε αντίποινα
- Επίσπευση της δίκης όσων αστυνομικών και οργάνων του κράτους έχουν κατηγορηθεί για συνέργεια στις ρατσιστικές επιθέσεις της Χ.Α.
- Περαιτέρω διερεύνηση των αναφορών ότι η Χ.Α. έχει σύμμαχους λειτουργούς του κράτους
- Αντιρατσιστικά εκπαιδευτικά προγράμματα σε λειτουργούς του κράτους και δυνάμεις ασφαλείας
- Να καταστήσει το ελληνικό κράτος τις αναφορές περί φυλετικής ανωτερότητας πολιτικά απαράδεκτες καταδικάζοντας τις απειλές και να προχωρήσει σε διώξεις για τις επιθέσεις εναντίον ιατρικών κλινικών, δασκάλων, καλλιτεχνών και bloggers, σε απάντηση της αυτοανακήρυξης της Χ.Α. ως υπερασπιστή των «ελληνικών αξιών» σε όλη την κοινωνία.
Παράλληλα η έκθεση υπογραμμίζει το γεγονός πως το ρατσιστικό μίσος, ο ναζισμός και η βία εκπροσωπούνται στο ευρωκοινοβούλιο και σημειώνει το θέμα του ευρωσκεπτικισμού που λειτουργεί ως πέπλο για κάλυψη ρατσιστικών συμπεριφορών στο όνομα των εθνικών χαρακτηριστικών - πρακτική που ακολουθούν και τα δύο ναζιστικά κόμματα.
Σχετικά με τον ρόλο των ΗΠΑ, η οργάνωση συνιστά στον Μπαράκ Ομπάμα να συζητήσει με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ τις «ελληνικές πολιτικο-οικονομικές συνθήκες καθώς και την ανάγκη οι πολιτικές της τρόικας να αμβλύνουν τις δοκιμασίες που προκλήθηκαν από τη λιτότητα», με σκοπό να εξουδετερωθούν τα στοιχεία που καθιστούν «ελκυστικό» τον εξτρεμισμό.
«Η Αμερική θα δυναμώνει όταν οι πράξεις και οι πολιτικές της ταιριάζουν με τις διακηρυγμένες αξίες της», τονίζει η Human Rights First. Τα στοιχεία της έκθεσης συγκεντρώθηκαν μεταξύ άλλων με επισκέψεις σε Ουγγαρία και Ελλάδα και συνομιλίες με θεσμικούς παράγοντες των δύο χωρών αλλά και απλούς πολίτες.
Η έρευνα κλείνει ως εξής: «Ίσως το πιο μεγάλο πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα είναι το βαθύ χάσμα εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτικών και των πολιτών, της αστυνομίας και των πολιτών, των φορολογούμενων που πληρώνουν φόρους και όσων δεν πληρώνουν, και το 10% των Ελλήνων που ζει κάτω από το όριο της φτώχειας. Η αντιμετώπιση της κρίσης στην εμπιστοσύνη ότι τα δικαιώματα όλων των πολιτών προστατεύονται είναι ζωτικής σημασίας, ώστε αυτοί να μη στραφούν στην απελπισία και την οργή ως εναλλακτικές λύσεις».
εμφάνιση σχολίων