Ανάλαφρα γλυκά ψυγείου, πανεύκολα στην προετοιμασία και με λίγα υλικά
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
21 Ιουλίου 2014
ΜΠΙΣΚΟΤΕΝΙΟ ΖΕΛΕ ΜΕ ΚΡΕΜΑ
ΥΛΙΚΑ: 1 κουτί μπισκότα πτι μπερ ή digestive, 2 κουτιά κρέμα στιγμής με γεύση της αρεσκείας μας, 2 κουτιά ζελέ με γεύση της αρεσκείας μας, 1 ποτήρι γάλα φρέσκο με λίγα λιπαρά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Φτιάχνουμε το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες και το βάζουμε στο ψυγείο. Ύστερα φτιάχνουμε την κρέμα στιγμής. Βουτάμε τα μπισκότα στιγμιαία σε γάλα και τα στρώνουμε σε πυρέξ ή σε παραλληλόγραμμο αλουμινένιο ταψάκι. Ρίχνουμε από πάνω την κρέμα και βάζουμε το ταψάκι στο ψυγείο. Όταν το ζελέ μας αρχίσει να πήζει -προσοχή μη μας πήξει εντελώς-, το ρίχνουμε απαλά πάνω από την κρέμα. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το ζελέ. TIPS: Αν ξεχαστούμε και πήξει το ζελέ προτού το ρίξουμε στο γλυκό, τότε το αραιώνουμε με ελάχιστο ζεστό νερό και ανακατεύουμε.
ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ
ΥΛΙΚΑ: 500 γρ. γιαούρτι πλήρες, 200 γρ. γάλα πλήρες, 100 γρ. ζάχαρη, 50 γρ. κορν φλάουρ, 1 βανίλια, 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ, μαρμελάδα με γεύση της αρεσκείας μας.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Στρώνουμε τα μπισκότα σε πυρέξ. Σε κατσαρολάκι ανακατεύουμε το γιαούρτι, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και το κορν φλάουρ. Τα βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν για λίγο και να δέσει η κρέμα, ανακατεύοντας συνεχώς με σύρμα. Ρίχνουμε την κρέμα ζεστή-ζεστή πάνω στα μπισκότα και βάζουμε το ταψάκι μας στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά. Όταν κρυώσει, ανακατεύουμε τη μαρμελάδα με λίγο βραστό νερό για να λιώσει λίγο και να απλώνεται εύκολα. Τη ρίχνουμε στο γιαουρτογλυκό μας και απολαμβάνουμε.
ΓΙΑΟΥΡΤΟΓΛΥΚΟ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ & ΚΟΜΠΟΣΤΑ
ΥΛΙΚΑ: 500 γρ. γιαούρτι, 2 φακελάκια ζελέ ανανά, 1 μεσαία κομπόστα ροδάκινο ή ανανά, 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ή digestive, 3/4 φλ. λιωμένο βούτυρο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τρίβουμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο σκεύος που θα χρησιμοποιήσουμε. Τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά να πάει παντού κι ύστερα τα στρώνουμε στον πάτο του σκεύους χρησιμοποιώντας το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Φτιάχνουμε το ζελέ διαλύοντός το σε 2 ποτήρια νερό. Μόλις διαλυθεί καλά προσθέτουμε 1 ποτήρι από το σιρόπι της κομπόστας. Μόλις κρυώσει εντελώς το μείγμα μας, το ανακατεύουμε με το γιαούρτι και τα φρούτα της κομπόστας ψιλοκομμένα. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψάκι μας και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει.
εμφάνιση σχολίων