0
1
σχόλια
225
λέξεις
TECH

Το Ubuntu θα αντικαταστήσει τα laptops μας και ζητά ενίσχυση της νέας τεχνολογίας του μέσω crowdfunding

ΠΕΡΣΑ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ
27 Ιουλίου 2013
Με συλλογική χρηματοδότηση ζητούν οι δημιουργοί του Ubuntu 32 εκατ. δολάρια μέσα τον επόμενο μήνα, για να κατασκευάσουν ένα smartphone που θα μπορούσε να χρησιμεύσει ως αντικαταστάτης του laptop. Οι υποστηρικτές έχουν προσφέρει ήδη πάνω από 1 εκατ. δολάρια μέσα στις πρώτες 5 ώρες και περισσότερα από 3 εκατ. μέσα στο πρώτο 24ωρο. Το Indiegogo φιλοξενεί την καμπάνια χρηματοδότησης.

Το φιλόδοξο κινητό θα διαθέτει χαρακτηριστικά όπως 4GB μνήμης RAM και 128GB αποθήκευσης, αλλά και τεχνολογίες αιχμής σχετικά με την οθόνη, τα υλικά, τη μπαταρία κ.ά. Η Canonical δεν έχει αποφασίσει ακόμα τον επεξεργαστή, αλλά θα είναι ανταγωνιστικός απέναντι στα laptops τόσο στην ποιότητα όσο και στην τιμή. Όσοι πλειοδοτήσουν 830 δολάρια (600 δολάρια, αν δεσμευτούν να αγοράσουν τη συσκευή σήμερα) θα λάβουν ένα από τα τηλέφωνα, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν το Μάιο του 2014 -εφόσον η εκστρατεία θα είναι επιτυχής. Τα τηλέφωνα θα τρέχουν τόσο το Ubuntu όσο και το Android.

Και γιατί να χρηματοδοτήσυμε εμείς το project της; Μα για την καινοτομία. Η εταιρεία ξεκίνησε το crowdfunding, επειδή οι τεχνολογίες αιχμής δεν έχουν ακόμη δοκιμαστεί στη μαζική αγορά. Γι ‘αυτό στρέφεται στη χρηματοδότηση από τους πιο ενθουσιώδεις της καινοτομίας, που δεν είναι άλλοι από τους καταναλωτές.


Διαβάστε επίσης:
Ένα ελληνικό crowdfunding βραβεύεται
OΔΗΓΟΣ: Πώς να πετύχεις στο Crowdfunding
Μια νέα τάση αυτοδιαχείρισης!
 
εμφάνιση σχολίων