Με αφορμή το εργασιακό σχετικά με το e-food ο Γιάννης Αγγελάκας σχολιάζει
«Δεν ξαφνιάστηκα. Αυτό δεν κάνουν σε όλο τον κόσμο οι κυβερνήσεις; Νομιμοποιούν τη σκλαβιά. Αυτό είναι ο νεοφιλελευθερισμός.DOCTV.GR
21 Σεπτεμβρίου 2021
Συζητούσα σήμερα με τις ανιψιές μου που είναι νέα κορίτσια, 20 χρονών αυτή την ιστορία με το e-food. Πραγματικά ανησυχώ για το μέλλον των παιδιών αυτών, για τη νέα γενιά. Με πιάνει τρόμος. Έχουν βάλει στόχο να ξεφτιλίσουν τα εργασιακά. Έτσι όπως πάει το πράγμα δεν πρέπει να θεωρούμε σίγουρο κανένα εργασιακό δικαίωμα. Θα ξεχάσουμε ό,τι θεωρούσαμε «φυσιολογικό» έως τώρα.
«Ευτυχώς υπάρχουν και τα social media… είναι μια σημαντική δύναμη, που τελικά αναγκάζει την κυβέρνηση να παίρνει πίσω νομοσχέδια Την ψηφιακή δράση την έχουμε. Καλό θα είναι να συνεχίσει. Χρειάζεται και ο δρόμος. Είμαστε πολλοί όσοι αντιδρούμε»
Δεν συμβαίνουν μόνο στην Ελλάδα αυτά. Να βλέπουμε και την παγκόσμια κλίμακα. Είδα πριν από ένα χρόνο την ταινία του Κεν Λόουτς, «Sorry we missed you» για τα αδιέξοδα της εργατικής τάξης, και ενώ ήμουν σε κλίμα χαλαρό, σε διακοπές, έπαθα ασφυξία. Τα διαβάζαμε να συμβαίνουν στην Αγγλία από την εποχή της Θάτσερ και μετά, και έφτασαν στην πόρτα μας.
Ευτυχώς υπάρχουν και τα social media και ξεσπάει η οργή του κόσμου. Είναι μια σημαντική δύναμη, που τελικά αναγκάζει την κυβέρνηση να παίρνει πίσω νομοσχέδια, την e-food να προσπαθεί να τα μαζέψει, κ.λπ. Την ψηφιακή δράση την έχουμε. Καλό θα είναι να συνεχίσει. Χρειάζεται και ο δρόμος. Είμαστε πολλοί όσοι αντιδρούμε».
Διαβάστε επίσης:
Αγγελάκας: «Θα 'θελα με κάποιο τρόπο να σας είχα κατακτήσει όλους»
«Έχει φύγει το παιδί»
«Σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ»
εμφάνιση σχολίων