0
1
σχόλια
253
λέξεις
ΖΗΝ

Γαλλική γρήγορη συνταγή για ένα ξεχωριστό γλυκό που θα συνοδεύσει τον καφέ και το τσάι μας
 

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
4 Φεβρουαρίου 2025
Αυτό το κέικ το φτιάχνουμε συχνά-πυκνά, αφού είναι γρήγορο, εύκολο και με λιγότερο βούτυρο και ζάχαρη από τις περισσότερες μηλόπιτες. Και μας τηλεμεταφέρει και στην αγαπημένη μας Γαλλία -από όπου και προέρχεται- με την υπέροχη γεύση του.

ΥΛΙΚΑ: 2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους, 1 φλιτζ. αλεύρι γ.ο.χ., 1 ½ κουτ. γλ. μπέικιν πάνουντερ, ½ φλιτζ. ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη, 2 μεγάλα αυγά, 1 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή μία βανίλια σε σκόνη, ¼ κουτ. γλ. αλάτι, 3 κουτ. σουπ. ρούμι, λίγη κανέλα.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για τρία λεπτά, μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και να αφρατέψει. Προσθέτουμε τα αυγά, το ρούμι, το μπέικιν, το αλάτι και το αλεύρι. Χτυπάμε μέχρι να γίνει ομοιγενές το μείγμα (περίπου 2-3 λεπτά). Στο τέλος προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε με κουτάλα ή σπάτουλα. Πασπαλίζουμε τη φόρμα μας με λίγη κρυσταλλική ζάχαρη ανακατεμένη με κανέλα και ρίχνουμε το μείγμα μας από πάνω. Ψήνουμε για περίπου 40-45 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο μας. Αν έχουμε αμφιβοολίες για το αν ψήθηκε, κάνουμε το τεστ στης οδοντογλυφίδας. Όταν κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε, πασπαλίζουμε με την κανέλα και αν θέλουμε, και λίγη ζάχαρη άχνη.

TIP: Αν θέλουμε, μπορούμε μέσα στο μείγμα πριν το ψήσουμε να προσθέσουμε και μερικές σταφίδες ή καβουρδισμένα λευκά αμύγδαλα.


Ακολουθήστε μας στο Instagram και στο Facebook για να βλέπετε τα άρθρα που σας ενδιαφέρουν

 
εμφάνιση σχολίων