Όταν την πηγαίνουμε σε πάρτι γίνεται ανάρπαστη και μας τη ζητάνε όλοι! Με 10’ προετοιμασία, χωρίς φύλλο
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
9 Ιουλίου 2019
ΥΛΙΚΑ: 1 ½ κιλό κολοκυθάκια, τα ¾ μιας φαρίνας, ½ κιλό φέτα, 4 αυγά, 1 ματσάκι άνηθο, 1 ποτήρι γάλα, 1 ποτήρι λάδι, λίγο πιπέρι, 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Κόβουμε την φέτα σε μικρά κομματάκια ή την ψιχουλιάζουμε με πιρούνι. Ψιλοκόβουμε τον άνηθο. Βάζουμε σε μπολ όλα μας τα υλικά εκτός από τη φαρίνα και το κεφαλοτύρι, μαζί με τη μισή ποσότητα του λαδιού και ανακατεύουμε καλά με το χέρι. Προσθέτουμε σε 3-4 δόσεις τη φαρίνα ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ταψί ή λαμαρίνα φούρνου. Από πάνω ρίχνουμε τον χυλό μας και πασπαλίζουμε με όλο το κεφαλοτύρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αντιστάσεις, στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσει το κεφαλοτύρι μας και να κάνει κρούστα (περίπου για 45-55 λεπτά).
εμφάνιση σχολίων