0
1
σχόλια
470
λέξεις
ΖΗΝ

Παραλλαγές των ζυμαρικών με λαχανικά εποχής, τόνο, αρωματικά ή συνδυασμό όλων των παραπάνω

ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
2 Ιουνίου 2014
Τα ζυμαρικά σε συνδυασμό με τα νόστιμα λαχανικά του καλοκαιριού μάς δίνουν θρεπτικά γεύματα με μικρό βαθμό στη δυσκολία αλλά μεγάλο βαθμό στη γεύση.

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
ΥΛΙΚΑ: 250 γρ. βρασμένες ταλιατέλες, 4 κολοκυθάκια, 1 κόκκινη πιπεριά, 1 πράσινη πιπεριά, 1 πορτοκαλί πιπεριά, 1 μέτριο κρεμμύδι, 2 λιωμένες σκελίδες σκόρδου, 1 κουτ. γλ. ρίγανη, 1 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, τριμμένη παρμεζάνα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ του φούρνου για 30-40 λεπτά, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λωρίδες. Κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες τα κολοκυθάκια, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να βγάλουν τα υγρά τους. Σωτάρουμε σε μεγάλο τηγάνι το σκόρδο και το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο. Στραγγίζουμε τα κολοκυθάκια και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Τα σωτάρουμε ελαφρά για να μη λιώσουν. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τη ρίγανη και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά για 1 λεπτό. Βάζουμε στο τηγάνι και τις ταλιατέλες να ζεσταθούν και να ανακατευτούν καλά με τα λαχανικά. Σερβίρουμε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα.


ΠΕΝΕΣ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, ΜΟΤΣΑΡΕΛΑ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΙΚΟ
ΥΛΙΚΑ: 500 γρ. πένες, 5 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο, 200 γρ. μοτσαρέλα, 200 γρ. ντοματάκια τσέρι, 1 σκελίδα σκόρδο, 4 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό, αλατοπίπερο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κυβάκια, τα ντοματίνια στη μέση και ψιλοκόβουμε τον βασιλικό. Ξεφλουδίζουμε τη σκελίδα σκόρδου και την κρατάμε ολόκληρη. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι, ρίχνουμε το σκόρδο, το γυρνάμε λίγο για να αρωματιστεί το λάδι και ύστερα το αφαιρούμε. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τις σοτάρουμε ίσα-ίσα μέχρι να φύγουν τα πολλά ζουμιά. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, αλατοπίπερο και τους κύβους τυριού. Ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να λιώνει το τυρί. Σερβίρουμε με λίγο βασιλικό.


ΦΑΡΦΑΛΕΣ ΜΕ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑ ΚΑΙ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
ΥΛΙΚΑ: 500 γρ. φαρφάλες, 3 μελιτζάνες, 4 καρδιές αγκινάρας από βαζάκι, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη, 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο, αλατοπίπερο, 3 κλωναράκια φρέσκο βασιλικό.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Κόβουμε τις μελιτζάνες σε φέτες. Τις τοποθετούμε σε σουρωτήρι, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεπικρίσουν. Τις ξεπλένουμε με νερό και τις στεγνώνουμε. Ψιλοκόβουμε τις μελιτζάνες και τις καρδιές αγκινάρας. Σωτάρουμε τα λαχανικά μας μαζί με το λάδι και το σκόρδο. Μόλις πάρουν χρώμα, προσθέτουμε τα ζυμαρικά μαζί με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αλάτι και ψιλοκομμένο βασιλικό. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.


ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝΟ
ΥΛΙΚΑ: 500 γρ. σπαγγέτι, 6 ντομάτες, 1 κουτ. σουπ. πελτέ ντομάτας, 1 κρεμμύδι, 2 κονσέρβες τόνο σε νερό, αλατοπίπερο, 2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε ελαφρά μαζί με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το αλατοπίπερο -προσοχή με την ποσότητα του αλατιού διότι ο τόνος είναι αλμυρός- και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσουν οι ντομάτες. Σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε τον τόνο. Βράζουμε το σπαγγέτι μας μέχρι να γίνει al dente. Σερβίρουμε τα μακαρόνια ζεστά, μαζί με τη σάλτσα.

εμφάνιση σχολίων