Το ελαφρύ, φρουτένιο κρασί του καλοκαιριού
ΜΑΡΙΑΝΙΝΑ ΠΑΤΣΑ
15 Ιουλίου 2013
ΥΛΙΚΑ (για μια μεγάλη κανάτα): 3 1/8 φλιτζ. κόκκινο κρασί, 1/3 φλιτζ. μπράντι, 1/3 φλιτζ. κουαντρό ή αντίστοιχο λικέρ με γεύση πορτοκάλι, 1/3 φλιτζ. χυμό λεμόνι, 1/2 φλιτζ. χυμό πορτοκάλι, 75 γραμμ. ζάχαρη, 1 πορτοκάλι και 1 λεμόνι κομμένα σε λεπτές φέτες, 2 ροδάκινα σε κυβάκια, 2 φλιτζ. ανθρακούχο νερό (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το νερό, μέσα σε κανάτα. Αφήνουμε στο ψυγείο όλη νύχτα για να ανακατευτούν και να δέσουν καλά τα υλικά και τα αρώματα. Μεταφέρουμε σε δύο μεγάλες κανάτες. Αν θέλουμε να προσθέσουμε το ανθρακούχο νερό, φροντίζουμε οι κανάτες να είναι γεμάτες μέχρι τη μέση και το νερό να είναι επίσης κρύο. Σερβίρουμε.
TIP: Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με περισσότερα φρούτα ή φυλλαράκια δυόσμου. Στην υγειά μας.
εμφάνιση σχολίων