0
2
σχόλια
366
λέξεις
ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Στην Γερμανία καίνε σπίτια μεταναστών έπειτα από μια σειρά δολοφονιών από νεοναζί. Μετά το θρίαμβο της Λεπέν στη Γαλλία ο Ρέντσι κατηγορεί τους Ευρωπαίους πολιτικούς για «τακτικές» που έχουν σκληρό τίμημα

ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
9 Δεκεμβρίου 2015
Πατήστε στις φωτό για να τις δείτε σε μεγάλη διάσταση


«Η Ευρώπη θα ακολουθήσει το δρόμο της Λεπέν αν δεν αλλάξει τακτική» σχολιάζει ο Ματέο Ρένζι. Με αφορμή τα αποτελέσματα των γαλλικών αυτοδιοικητικών εκλογών και το θρίαμβο του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου» της Μαρί Λεπέν ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σχολιάζει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Αν η Ευρώπη δεν αλλάξει κατεύθυνση αμέσως, οι ευρωπαϊκοί θεσμοί κινδυνεύουν να γίνουν (με περισσότερη η λιγότερη επίγνωση) οι καλύτεροι σύμμαχοι της Μαρίν Λε Πεν και όσων προσπαθούν να την μιμηθούν».

Για την τακτική της Ευρώπης, αναφέρει: «Ανησυχώ για την Ευρώπη. Η Ευρώπη πρέπει να αλλάξει. Πιστεύω ότι ήρθε η στιγμή για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς να κοιτάξουν την πραγματικότητα κατάματα: μόνο με τακτική, πεθαίνεις. Χωρίς ένα στρατηγικό σχέδιο, ιδίως για την οικονομία και την ανάπτυξη, οι λαϊκιστές, αργά ή γρήγορα, θα κερδίσουν και κάποιες εθνικές βουλευτικές εκλογές».


Την ίδια στιγμή στη Γερμανία τα εγκλήματα ρατσιστικής βίας αυξάνονται. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρόνου έχουν σημειωθεί 222 επιθέσεις με μολότοφ κατά σπιτιών μεταναστών μέσα στο πρώτο μισό του 2015. Την ίδια ώρα, μόλις τέσσερις δράστες έχουν συλληφθεί ενώ το ποσοστό καταδίκης φτάνει μόλις και μετά βίας το 5%, όπως αναφέρει το δημοσιογραφικό πρακτορείο RT. Τέτοιες στατιστικές προφανώς δεν ενισχύουν τις προσπάθειες της αστυνομίας να αποτρέψουν ή να διερευνήσουν τις επιθέσεις αποτελεσματικά, αναφέρει η Die Zeit, με τη δικαιολογία πως τα περισσότερα από τα εγκλήματα διαπράττονται νύχτα και σε απομακρυσμένες περιοχές, με τις μολότοφ να πετιούνται μέσα από διερχόμενα αυτοκίνητα στα καταφύγια προσφύγων και τις φωτιές να καταστρέφουν τα περισσότερα στοιχεία.

«Η Γερμανία θεσπίζει αυστηρότερους νόμους για τη ρατσιστική βία ως απάντηση σε μια σειρά από δολοφονίες για τις οποίες έχει κατηγορηθεί το νεοναζιστικό κόμμα NSU, οι τροποποιήσεις αυτές όμως έρχονται μέσα σε ένα νέο κύμα επιθέσεων κατά των προσφύγων», σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Deutsche Welle ενώ η Die Zeit κάνει λόγο για «επικίνδυνο μαζικό φαινόμενο», το οποίο γιγαντώνεται σε μία χρονιά όπου η Γερμανία έχει παραχωρήσει άσυλο σε πάνω από 900.000 ανθρώπους, αριθμός που αποτελεί σχεδόν το 2% του πληθυσμού της χώρας.
 
εμφάνιση σχολίων