Πώς απομακρύνουμε τις επικίνδυνες ουσίες από τα ζαρζαβατικά μας
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
22 Μαΐου 2015
ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΞΙΔΙ: Φρέσκα φρούτα και λαχανικά τα μουλιάζουμε για 15-20 λεπτά μέσα σε μείγμα 90% νερό και 10% ξίδι. Στη συνέχεια τα ξεπλένουμε με άφθονο τρεχούμενο πόσιμο νεράκι. Αν μας μυρίζει το ξίδι, χρησιμοποιούμε χυμό λεμονιού στην ίδια αναλογία.
ΤΙ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ: Δεν χρησιμοποιούμε τη μέθοδο σε πορώδη είδη, όπως οι φράουλες, τα μούρα και τα σταφύλια. Αυτό διότι μπορεί να απορροφήσουν πολύ ξίδι και να χαλάσουν.
ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ: Μήλα, φράουλες, σταφύλια, ροδάκινα, νεκταρίνια, κεράσια, σέλινο, σπανάκι, πιπεριές, αρακάς και πατάτες, είναι τα πιο μολυσμένα τρόφιμα με φυτοφάρμακα, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.
ΠΟΙΑ ΕΙΔΗ ΑΠΟΡΡΟΦΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ: Το καλαμπόκι, ο ανανάς, το λάχανο, τα κατεψυγμένα μπιζέλια, τα κρεμμύδια, τα σπαράγγια, το μάνγκο, το αβοκάντο, τα ακτινίδια, η μελιτζάνα, το γκρέιπφρουτ, το πεπόνι, το κουνουπίδι και οι γλυκοπατάτες, είναι τα είδη που συγκρατούν τα λιγότερα φυτοφάρμακα, σύμφωνα με την Αμερικανική Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.
ΤΙPS ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ: Δεν πιάνουμε με γυμνά χέρια άπλυτα φρούτα και λαχανικά. Τα κρατάμε για όσο το δυνατόν περισσότερο εκτός ψυγείου, ώστε να βοηθήσουμε τη διάσπαση των φυτοφαρμάκων. Προτιμάμε φρούτα και λαχανικά εποχής καθώς σε αυτά γίνεται μικρότερη χρήση φυτοφαρμάκων. Δεν αποθηκεύουμε άπλυτα φρούτα και λαχανικά στο ψυγείο μας. Αν έχουμε την οικονομική δυνατότητα, προτιμάμε φρούτα και λαχανικά βιολογικής προέλευσης.
εμφάνιση σχολίων