Βιολογικές καλλιέργειες, επιστροφή στα παραδοσιακά προϊόντα και στα χωριά. Αυτό θα έχει πολλαπλές και ωφέλιμες συνέπειες
ΑΘΗΝΑ ΛΕΒΕΝΤΗ
24 Απριλίου 2013
Ο σφυγμός του έλληνα που ψάχνει να βρει νέους τρόπους επιβίωσης, σε συνδυασμό με τη διάσημη μεσογειακή διατροφή και τα ντόπια προϊόντα που εξαπλώνονται, μάγεψαν τους αυστραλούς -ε, αν έχεις κάνει φοιτητής στο εξωτερικό, καταλαβαίνεις την υπέρμετρη συγκίνηση που νιώθεις όταν βρίσκεις ντολμαδάκια γιαλαντζί σε κονσέρβα. Κάπως έτσι δικαιολογούμε το γεγονός πως η εφημερίδα γράφει με ανάλογο ενθουσιασμό: «Τα παραδοσιακά ελληνικά προϊόντα στο εξωτερικό έχουν γίνει ανάρπαστα, και αυτό είναι ενδεικτικό στοιχείο του πόσο υψηλό επιχειρηματικό και καινοτόμο πνεύμα διαθέτουν οι νέοι σήμερα». Πενία τέχνας κατεργάζεται, Αυστραλία μου.
Η αλήθεια είναι ότι μαζί με όλα αυτά αλλάζει και η διατροφή μας. Στα καφέ-μπαρ της Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας, μπορείς πλέον να παραγγείλεις ένα ταπεινό βότανο της ελληνικής γης, ενώ τα φαστφουντάδικα πολυεθνικών κλείνουν το ένα μετά το άλλο.
Και όσο για τους καλούς παραδοσιακούς καρπούς μας, αυτοί διαδίδονται από χέρι σε χέρι χάρη σε δράσεις όπως αυτές του Πελίτι.
Ζήτω η επανάσταση!
Διαβάστε επίσης:
2310: Λαχανόκηποι από το Αριστοτέλειο
Εκτάσεις για καλλιέργεια από τους πολίτες
Από χέρι σε χέρι
Μια γιορτή για καλύτερη ζωή
εμφάνιση σχολίων